Taksici ve minibüscülere kötü haber

Yeni bir proje ile taksici ve minibüsçülerin basit usulle görülen muhasebe kayıtları gerçek usule dönecek fakat ayrıntılar esnafın canını sıkıyor.
İSPARK'IN toplu taşıma araçlarında İstanbul Kart'ın yanı sıra kredi kartını da elektronik ödeme ağına dahil edecek projesi kapsamına, İstanbul'daki 18 bin taksi ve 6 bin 334 minibüs de alındı.

VERGİ YÜKÜ GELİYOR

Bazı haberlerde devrim gibi karar olarak lanse edilen konu, taksici ve minübüscü esnafın canını sıkıyor.

Basit usulde, sadece 1 kere beyanname vererek, gelirini tek seferde yıl sonunda beyan eden esnaf, gerçek usulde her ay katma değer ve yıl sonunda gelir olmak üzere vergisini ödeyecek. İstanbul'da bir taksi plakasının değeri, yaklaşık 1 milyon 800 bin lira.

Aylık kazancı 8 bin lirayı bulan taksici esnafı, mevcut durumda yıllık yaklaşık 3 bin 450 lira vergi ödüyor. Gerçek usule geçecek taksici, yılda 9 bin 173 lira vergi ödeyecek. 

TAKSİCİLER DOĞRU BULMUYOR

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taksilerde kredi kartı kullanımına karşı olduklarını söyledi.

Bu uygulamanın daha büyük sıkıntılar doğuracağını dile getiren Uğur, şunları kaydetti: "Bu kararla devletin bize verdiği basit usul vergi kaydı hakkı elimizden alınacak.

Bu taksici arkadaşlarımızın hoşuna gitmiyor. Ayrıca, taksicilere yönelik şikayetler içerisinde, 'Taksiciye kredi kartı ile ödeme yapmak istedik, ancak yapamadık' diye bir şikayet almadık bugüne kadar.

    :

    :

    :

    :

    "Taksici ve minibüscülere kötü haber" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ