Seçim öncesi borsa da flaş gelişme

Borsa bankacılık endeksi hisseleri öncülüğünde müthiş bir yükseliş gerçekleştirerek son bir ayın en yüksek seviyesi olan 66 bin 913 puana yükseldi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantı özetinde, bankaların zorunlu karşılıkların TL olarak tutulan kısmına faiz ödenmesi konusunun yer almasıyla banka hisseleri borsayı yukarı taşıdı. Bankacılık hisselerinde yükseliş yüzde 5'i aştı.
Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ikinci seansa, ilk seans kapanışının 438,85 puan üzerinde 66.212,34 puan ile son bir ayın en yüksek seviyesinden başladı. Yükseliş ikinci seansta banka hisselerin öncülüğünde devam ederken borsa 66 bin 913 puana yükselerek son 1 ayın zirvesini gördü.

BANKA HİSSELERİNİN DESTEKLENMESİNE DEVAM EDİLİYOR

Borsa yükselişini sürdürürken dolar da düşmeye devam etti. Gün içinde 2.2218 TL'ye kadr yükselen dolar özellikle yabancıların TL'nin değerleneceğini öngörerek satışlar gerçekleştirmesiyle şu dakikalarda 2,2066 TL'den seyrediyor. 

Analistler, dün Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, bankaların zorunlu karşılıkların TL olarak tutulan kısmına faiz ödenmesi konusunun görüşülmesinin banka hisselerini desteklemeye bugün de devam ettiği belirtiyor.

Dolar/TL'nin gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında yükselişe geçmesinin desteği ile 2,21 seviyesinin altına gerilediğine dikkati çeken analistler, TL varlıklara olan ilginin artmasıyla döviz kurlarındaki düşüş, BIST 100 endeksindeki yükseliş eğiliminin devam edebileceğini tahmin ediyor.

Uzmanlar bu iyi haberlerin yanında Ankara İdari Mahkemesi'nin Twitter'ın kapatılması kararına yürütmeyi durdurma getirmesinin de borsada yaşanan yükselişte etkili olduğunu belirtti.

67 BİN 400'E KADAR ÇIKABİLİR

Analistler, ikinci seansta ABD'de açıklanacak dayanıklı mal siparişleri verisinin takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 66.000 seviyesinin üzerinde yeni hedeflerinin 67.100 - 67.400 aralığı olduğunu kaydediyor.

    :

    :

    :

    :

    "Seçim öncesi borsa da flaş gelişme" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ