close

Emekliye zam yok

​Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Emekli aylıklarında ilave artışlar yapılmasına yönelik halihazırda Bakanlığımızca yürütülmekte olan bir çalışma yok diye konuştu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti döneminde emekli aylıklarındaki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiğini, genel bir düzenlemeyle ilave artış yapılmasına yönelik çalışma bulunmadığını belirtti. 

KESİNTİ OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesini cevaplayan Şimşek, emekli, maluliyet, dul ve yetim aylıkları üzerinden gelir vergisi alınmadığını, emekli maaşlarından gelir vergisi kesintisi yapılmasına yönelik herhangi bir çalışma olmadığını ifade etti. 

EMEKLİYE ZAM YOK

Mehmet Şimşek, "Emekli aylıklarındaki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği ve aylıklardaki reel artışların emeklilerin satın alma güçlerini de artırdığı görülmektedir. Öte yandan, emekli aylıklarında genel bir düzenlemeyle ilave artışlar yapılmasına yönelik halihazırda Bakanlığımızca yürütülmekte olan bir çalışma bulunmamaktadır" dedi. 

    :

    :

    :

    :

    "Emekliye zam yok" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ