Diyanet’in asgari ücreti 2 bin 250 lira

Diyanetin hesaba göre, hükümetin 3 çocuk politikası düşünüldüğünde 5 kişilik bir ailenin asgari geçimi aylık 2 bin 250 lirayı buluyor. Bu da asgari ücretin iki katına yakın bir miktara tekabül ediyor
Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı Ramazan ayı için en düşük fitre miktarını 15 TL olarak açıkladı. Bir kişinin bir günlük doyabileceği miktara göre belirlenen bu rakamla 3 çocuklu bir ailenin aylık sadece yemek için yapacağı harcama 2 bin 250 TL’yi buluyor. Diyanet’in yaptığı bu açıklamaya göre asgari ücretin en az 2 bin 250 lira olması gerekiyor. Buna kira, faturalar, sağlık, eğitim gibi diğer temel ihtiyaçlar da eklendiğinde başta asgari ücretli olmak üzere toplumun önemli kesiminin geçinebilmesi mümkün gözükmüyor.

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr. Sadettin Orhan, resmi rakamlara Türkiye göre ‘de yaklaşık 6 milyon işsiz, 6 milyon asgari ücretli, 9 milyon kayıtdışı çalışan, 3 milyon Suriyeli ve 10 milyon civarı emekli bulunduğunu belirtti. Şu an asgari ücretten emekli olan bir vatandaşın 900 TL’ye yakın maaş aldığını ifade etti. Emeklilerin de büyük kısmının Diyanet’in belirlediği miktarın altında maaş aldığını dile getirdi.

Kaynak: Özgür Düşünce Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Diyanet’in asgari ücreti 2 bin 250 lira" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete