close

​Altın yatırımcısı dikkat

ABD Merkez Bankası’nın (FED) haziran ayında faiz artırmayacağı yönündeki beklentilerin güç kazanması ile altın piyasası hareketlendi. Tam altının fiyatı dün 800 TL'yi aştı.
ABD Merkez Bankası'nın (FED) haziran ayında faiz artırmayacağı yönündeki beklentilerin güç kazanması ile altın fiyatları yeniden hareketlendi. Küresel piyasalarda doların zayıflaması ve tahvil piyasalarından kaçışın güçlenmesinden de destek alan altının ons fiyatı dün 1.277 dolara kadar yükseldi.

Yurtiçi piyasalarda ise dolardaki zayıflamadan destek bulan altın dün zirveyi zorladı. Kapalıçarşı'da altının gramı 119.50, çeyrek altın ise 199 liradan alıcı buldu. Cumhuriyet Altını ise 800 lirayı aşarak 801 liraya çıktı.

1300 DOLARI AŞABİLİR

Yılbaşından bu yana uluslararası piyasalarda altının onsu yüzde 20 değer kazanırken, altın yatırımcıları yurtiçinde de kazançlı çıktı. Uzmanlar, 14-15 Haziran'da yapılacak. FED Açık Piyasa Komitesi (FOMC) taplantısından sonra faiz artışının sonbahara ötelendiği kanaatine kapılmaları durumunda altının onsunun 1.300 doları geçebileceğini vurguluyor.

    :

    :

    :

    :

    "​Altın yatırımcısı dikkat" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete