close

Muğla'da zorunlu din dersi protestosu

Zorunlu din derslerinin kaldırılmaması ve bazı okulların imam hatip liselerine çevrilmesini nedeniyle Muğla''nın Marmaris İlçesi'nde, Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği oturma eylemi düzenledi.
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği (PSAKD) Şubesi üyeleri, zorunlu din derslerinin kaldırılmaması ve bazı okulların imam hatip liselerine çevrilmesini protesto etmek için oturma eylemi yaptı.

PSAKD Marmaris Şubesi üyeleri, HDP ve Eğitim-Sen üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Atatürk Anıtı önünde toplanarak zorunlu din derslerinin kaldırılması için eylem yaptı. 'İmam da, hatip de, imam hatipli de olmayacağız', 'Zorunlu din dersi kaldırılsın', 'Eşit, çağdaş, laik eğitim' sloganları atan grup adına PSAKD Marmaris Şubesi Başkanı Kasım Çağlı, basın açıklaması yaptı. Çağlı, "Laik devletler hem her dine eşit mesafede durması gereken hem de yasama, yürütme ve yargıyı dinden, inançlardan bağımsız olarak sürdürmesi gereken organizasyonlardır. Din ile devlet, din ile siyaset, din ile sosyal hayat işleri birbirine karıştırılmaz. Kavgamız dindar ve kindar nesil yetiştirmek isteyenler ile çocuklarımızı aşağılayanlarladır. Kavgamız 'imam hatipleri toplumun en güzide okulları yapacağız' deyip çocuklarımızın eğitim hakkını gasp edenlerledir" dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre Atatürk Anıtı önünde oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı.





    :

    :

    :

    :

    "Muğla'da zorunlu din dersi protestosu" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ