Burada eğitim, önce kahvede başladı şimdi bir inşaatta devam ediyor

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Manisa'da yeni yaptığı okul binasında, Türk Bayrağı ve Atatürk büstü olmayan okulda, inşaat malzemelerinin arasında öğrencilere ders veriliyor.
Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Ahatlar mahallesinde yeni okul binasının inşaatı tamamlanmadan bayraksız, Atatürk büstü olmadan eğitime başlanması velileri isyan ettirdi.
12 Eylül 2013 yılında elektrik kaçağından çıkan yangınla kül olan okul binası yangının ardından 67 gün boyunca yenilenemedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü kamuoyuna yayılan haberlerin ardından 17 Bin TL ödenek ile özel bir firmaya ihale usulü ile 4 ay gibi kısa bir zaman da okul binasını yaptırdı.

KAHVEHANEDE EĞİTİM

Ahatlar mahallesindeki yanan okulun öğrencileri, bir süre eğitimlerini mahallenin kahvehanesinde sürdürdüler.
Okul binasının tamamlanmasının ardından 2014 – 2015 Eğitim öğretim yılının başlaması ile Ahatlar mahallesindeki öğrenciler yeni okul binalarına kavuştular.

Okul binasının inşaatı firma tarafından tamamlansa da Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kontrol edilmediği öğrenildi.

BAYRAKSIZ, ATATÜRK’SÜZ OKUL

Eğitim başlamasına rağmen hala okul bayrak gönderinin ve bayrağının olmaması, okul içerisinde ve bahçesinde inşaat malzemelerinin bulunması öğrenci ve velileri çileden çıkardı.
Veliler tarafından büyük tepkiye neden olan bu durum karşısında aileler, çocuklarımız inşaat malzemelerinin arasında eğitim görüyor diyerek tepki gösteriyorlar.


“İNŞAAT MALZEMELERİ ARASINDA EĞİTİME BAŞLANDI!”

Mahalle sakinlerinden Ş.D. ‘’Okulumuz da inşaatın bitmeden eğitime başlanması, her tarafta inşaat malzemelerinin olması, çivili tahtaların bulunması teneffüslerde çocuklarımızın oyun oynarken bir kaza yaşanacak diye korkuyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğüne muhtarımız tarafından defalarca söylense de sesimizi duymadılar. Okulumuzda eğitim başlasa da ne Türk Bayrağı ne de Atatürk büstü var. Okulumuzun etrafı inşaat alanı gibi” Dedi.

“ÖNÜMÜZ KIŞ, ISINMAYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YOK!”

Mahalle sakinlerinden M.A ise;’’ Çocuklarımız için okul yandıktan sonra kıraathaneyi okula çevirdik ve kıraathanede eğitim yapıyorlardı. Şimdi de öğrenciler kendilerini inşaatın ve moloz yığınlarının içerisinde buldu. Ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Önümüz kış olmasına rağmen ısınmayla ilgili bir çalışma yok’’ dedi.

“MİLLİ EĞİTİM SESİMİZİ DUYSUN İSTİYORUZ!”

Mahalle muhtarı Hikmet Güler de;’’ Okulumuzun Atatürk büstü yok. Bayrak direği ve bayrak yok. Okulumuzun çevre düzenlemesinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Kalorifer sistemi henüz kurulmadı kış mevsimi yaklaşıyor. Çocuklar hasta olacak Milli Eğitim artık sesimizi duysun” diyerek yetkililerin seslerini duymasını istedi.











    :

    :

    :

    :

    "Burada eğitim, önce kahvede başladı şimdi bir inşaatta devam ediyor" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete