Günün Videosu

​Valiyi eleştiren öğretmen açığa alındı

Valiyi eleştiren pankartı taşıyan öğretmen İrfan Kayaş, hakkında ceza davası açılıp soruşturma başlatıldı.
Yalova'da, Termal Fen Lisesi'nde, matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, inceleme için gelen Vali Selim Cebiroğlu tarafından, kılık ve kıyafetleri nedeniyle eleştirilip, dersten çıkartıldı.

Daha sonra kendisine destek amacıyla düzenlenen yürüyüşte, kalp krizi geçirip yaşamını yitiren öğretmen Halil Serkan Öz'ün ölümü ile ilgili valiyi eleştiren pankartı taşıyan öğretmen İrfan Kayaş, hakkında ceza davası açılıp soruşturma başlatıldı. Kayaş, Valilik oluru ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üç ay süreyle açığa alındı.

Yalova'da geçtiğimiz yıl nisan ayında meydana gelen olayda, Termal Fen Lisesi'ni ziyarete giden Vali Selim Cebiroğlu, iddiaya göre kılık ve kıyafeti nedeniyle tartıştığı öğretmen Halil Serkan Öz'ü sınıftan çıkardı. Yaşanan bu olayın ardından Eğitim Sen, Öz'e destek için yürüyüş düzenledi. Kendisi için düzenlenen yürüyüşe katılan Öz, burada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Olay sonrası Yalova Eğitim Sen, arkadaşlarının ölümüne neden olmakla suçladıkları Yalova Valisi'nin istifa etmesi için belirli günlerde meslektaşlarının ölmeden önce listesini bıraktığı 60 kitabın okunması için kitap okuma eylemi başlattı. Eğitim Sen'in Yalova Şube Sekreteri İrfan Kayaş eylemler devam ederken taşıdığı, 'Onurlu insanlar bir halat için bile intihar ediyor. Sen hale istifa etmiyorsun' yazılı pankartı Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nin önüne koydu. Bunun üzerine Kayaş hakkında Vali Cebiroğlu, Asliye Ceza Mahkemesi'ne hakaret davası açarken Milli Eğitim il Müdürlüğü'de valilik oluru ile Saffet Çam Ortaokulu'nda Matematik Öğretmeni olarak görev yapan İrfan Sayaş hakkında idari soruşturma başlatıp, sosyal paylaşım sitelerindeki yazışmalarını incelemeye aldı. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Kayaş'ı, devam eden disiplin soruşturması kapsamında, geçtiğimiz 4 Mart günü, 'Görevi başında bulunmasında sakıncalar olduğu' gerekesiyle üç ay açığa aldı.

Konuyla ilgili sorları yanıtlayan İrfan Kayaş, yöneticisi olduğu sendikanın aldığı karar kapsamında, kitap okuma eylemine katıldığını belirtip, "Bu bizzat benim düzenlediğim bir eylem değil. Yalova Valiliği tarafından hakkımda hakaret davası açıldı. Buna istinaden de valilik oluruyla hakkımda idari soruşturma başlatıldı. 10 Mayıs'ta da mahkemem var. Halil Serkan Öz'ün ölümünden sonra yapılan eylemlerle ilgili sendikamıza ve üyelerimize yönelik Yalova Valiliği tarafından baskılar arttı. Büyük bir baskı altındayız. Yalova Valiliği adeta 'cadı avı' başlattı" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA DA HAKARET ETTİ

Bu arada Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, İrfan Kayaş'ın sadece Vali Selim Cebiroğlu'na değil, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve devlet yetkililerine hakaret ettiğini açıklamasında bulundu. Yetkililer, Kayaş'ın açığa alınmasında sosyal paylaşım üzerinde yazdığı görüşlerinin önemli olduğunu kaydettiler.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Valiyi eleştiren öğretmen açığa alındı" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete