close

"Bu tuzak Laikliğe kurulmuştur"

Okullarda türbanın serbest bırakılmasından önce, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulayarak derslere türbanla girmek isteyen öğrenciler hakkında tutanak tuttuğu için 2 yıl 1 ay hapisle cezalandırılan eski emekli Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü, cezanın muhalif kesimleri korkutmak için verildiğini söyledi
Cumhuriyet gazetesinden Hakan Dirik'e konuşan Pekünlü, aldığı cezanın hukuki altyapısı olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının çiğnendiğini ifade etti.

Cezaya gerekçe olarak gösterilen eğitim hakkını engelleme suçunun da hiç işlenmediğini ifade eden Pekünlü, şunları söyledi:

“Şikâyetçi öğrenciler benim derslerimden sorumlu bile değildi. 16 Mayıs 2011 tarihinde Cihan Haber Ajansı muhabirleri olduğunu sonradan öğrendiğim 3 muhabir, beraberinde getirdikleri 7-8 türbanlı öğrenciyle provokasyon girişiminde bulundu. Üstelik o gün C Blok giriş kapısında, Fen Fakültesi Dekanlığı’nın türbanlı öğrencilerin binalara giremeyeceğine dair duyurusu asılıydı. Aldığım cezanın hukuksal altyapısı yok. Herhangi bir dersten devamsız olan öğrenci final sınavına alınmaz, o dersten başarısız olur, başarı değerlendirme notu da ‘FF’ olarak kaydedilir. Ceza almama neden olan öğrenci ile diğer 7 öğrencinin başarı değerlendirmesinde ‘FF’ notu yok. Devamsız değiller.”

TUZAK BANA DEĞİL LAİKLİĞE KURULDU

Cezanın toplumu korkutmak için verildiğini söyleyen Pekünlü, “Tuzağı hangi kesim kurduysa bana değil, benim şahsımda laiklik ilkesine kurdular. Türbanın ilkokula inmesi laiklik ilkesine kumpas kurulduğunu kanıtlıyor. Bu kumpas, üniversitelere, akademisyenlere korku vermek için yapıldı” diye konuştu.

Perşembe günü hapse gireceğini söyleyen Pekünlü, “Topluma korku salmak için cezalandırıldım. Ama bu ceza benim gurur vesilem olacak!" dedi.

    :

    :

    :

    :

    ""Bu tuzak Laikliğe kurulmuştur"" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ