"Obama Londra'ya gelip bizi tehdit etti"

ABD Başkan Obama'nın İngiltere'nin AB üyeliğiyle ilgili yaptığı açıklamalar tartışılıyor.
İngiliz gazetelerinde bugün, ABD Başkanı Barack Obama'nın İngiltere'nin AB üyeliğiyle ilgili yaptığı açıklamalara dair tartışmalar öne çıkıyor.

Obama, geçen hafta ABD Başkanı olarak son kez İngiltere'yi ziyaret etmişti.

ABD Başkanı'nın Daily Telegraph gazetesinde, İngilizlere 'AB'de kalın' çağrısı yapan makalesi yayımlanmıştı.

Obama daha sonra yaptığı açıklamalarda da, ABD ve AB arasında müzakere edilen Transatlantilk Ticaret ve Yatırım Ortaklığı anlaşmasını işaret ederek, İngiltere'nin AB'de kalmaması durumunda, bunun İngiltere adına ABD-İngiltere ticari ilişkileri açısından olumsuz sonuçları olabileceğini belirtmişti.

OBAMA'NIN AB AÇIKLAMASI TARTIŞILIYOR

AB'den ayırılınması yönündeki kampanyanın öncülerinden, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson bugün Daily Telegraph için kaleme aldığı yazıda, Obama'yı İngiltere kamuoyunu etkilemeye çalışmakla eleştiriyor.

Johnson, ancak bunun ters tepeceğini, vatandaşların Obama'nın bu 'müdahalesine' tepki göstereceğini yazıyor.

Financial Times, İngiliz siyasetinde Obama'nın açıklamasıyla ilgili tepkileri toplamış.

Gazete, UKİP (İngiltere Bağımsızlık Partisi) lideri Nigel Farage'ın Obama'yı 'Londra'ya gelip bizi tehdit ediyor' sözleriyle eleştirdiğini yazıyor.

Avam Kamarası Başkanı, muhafazakâr politikacı Chris Grayling de Obama'yı sert bir dille eleştirmiş ve 'AB referandumunun İnfgiltere'nin yeniden bağımsızlığını ve ekonomisinin kontrolünü kazanmasıyla ilgili olduğunu' söylemiş.

İçişleri Bakanı Theresa May ise bir ABD Başkanı'nın ticari ilişkilerle ilgili fikirlerini açıklamasının son derece makul olduğunu belirtmiş.

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    ""Obama Londra'ya gelip bizi tehdit etti"" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete