Euro 2016'yı kana bulamayı planlayan şüpheli yakalandı

Ukrayna'da gizli servis, EURO 2016 öncesi saldırı hazırlığı içerisinde olan bir Fransızı yakaladığını açıkladı.
Reuters'in haberine göre Ukraynalı güvenlik görevlileri, Mayıs ayı sonlarında Polonyasınırında gözaltına alınan bir Fransız vatandaşının, ülkede düzenlenecek Euro 2016 futbol şampiyonasına denk gelecek bir şekilde saldırılar planladığını açıkladı.

Ukrayna sınır güvenlik görevlileri Cumartesi günü yaptıkları açıklamada ismi belirtilmeyen 25 yaşında bir kişinin aracında roket atar ve otomatik silahların da bulunduğu bir cephaneyle yakalandığını söyledi.

SBU lideri Vasily Gritsak, söz konusu kişinin silah ve patlayıcı alabilmek için Ukrayna'daki silahlı gruplarla bağlantıya geçtiğini söyledi.

Gritsak, gözaltına alınan kişinin hedeflediği yerler arasında Müslüman ve Yahudilerin ibadet yerleri ve Euro 2016 maçlarının oynanacağı binalar olduğunu söyledi. Vergitoplamayla ilgilenen Fransız hükümet binaları gibi binalar da hedefler arasındaydı.

Gazetecilere konuşan Gritsak, "Fransız vatandaşı, hükümetinin attığı adımlar, İslam'ın yaygınlaşması ve küreselleşme konusunda olumsuz şeyler söyledi ve birkaç tane terörist saldırı yapma planından bahsetti" diyerek, SBU'nun turnuva öncesi planlanan 15 terör girişimini engellediğini belirtti.

Fransız polisinden bir kaynak ise konu hakkında şüpheli olduğunu söyledi. Fransız polisi, söz konusu kişinin ne kendilerine ne de istihbarat servisine tanıdık olmadığını ve Meuse bölgesinde evinde yapılan bir aramada herhangi şüpheli bir şeye rastlanmadığını belirtti.

Avrupa genelinde güvenlik birimleri Euro 2016 turnuvası öncesi yüksek alarma geçerken, ABD kendi vatandaşlarına Avrupa'da muhtemel terör girişimleri olabileceği ve bu girişimlerin hedefleri arasında turnuvanın da olabileceği uyarısını yaptı.

Kaynak: hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Euro 2016'yı kana bulamayı planlayan şüpheli yakalandı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete