Donald Trump'ın Muhammed Ali mesajına tepki yağdı

"Müslümanların ABD'ye girişinin yasaklanması" teklifiyle büyük tepki çeken Donald Trump, Twitter üzerinden bir mesaj paylaşınca, "ikiyüzlülük" suçlamalarının hedefi oldu.
Kasım ayında yapılacak Başkanlık Seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den adaylık yarışını öne götüren Trump, efsane sporcunun ölüm haberinin duyulması üzerine Twitter’dan şu mesajı paylaştı: “Muhammed Ali 74 yaşında öldü. Gerçek bir şampiyon, harika bir adam. Hepimiz onu özleyeceğiz” yazdı.

İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; Trump ile Ali’nin tanışıklığı en az 35 yıl öncesine dayanıyor. Hatta efsane boksör, Trump’ın 2005 yılında ikinci eşiyle evlendiği düğüne gitti. İkilinin yolları yıllar içerisinde birçok hayır organizasyonunda da sayısız kez kesişti.

Ancak geçen yıl Muhammed Ali, Trump’ın Müslümanlara yönelik ses getiren çıkışının ardından bir açıklama yayınlamış ve “Biz Müslümanlar olarak kendi ajandasını yürütmek için İslam’ı kullananlara karşı durmalıyız” demişti.

Birçokları, Ali’nin bu açıklamasını Trump’a yönelik algıladı. Fakat dün konuya ilişkin soru yöneltilen emlak zengini, Ali’nin sözlerinin hedefinde kendisinin olmadığını düşündüğünü söyledi.

Trump’ın Twitter açıklamasına cevap veren İskoç aktör Sam Heughan, “Ali senin önerilerin geçerli olsa ülkeye giremezdi” yazdı.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Donald Trump'ın Muhammed Ali mesajına tepki yağdı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete