close

Erdoğan’ın ziyareti öncesi o ülkeden bir sert çıkış daha

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu sözcüsü Hüseyin Nakavi Hüseyni, Erdoğan’ın İran ziyaretiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Erdoğan’ın İran’ı terörist örgütlerle birlikte Yemen’i terk etmeye çağırmasıyla başlayan gerilimde İran’dan hemen her gün bir çıkış geliyor. ‘Gelme‘ çağrılarına rağmen yarınki İran ziyaretini iptal etmeyen Erdoğan’a karşı bir sert açıklama da Hüseyin Nakavi Hüseyni’den geldi.

BU ZİYARET LAĞVEDİLMELİYDİ

İran’ın yarı resmi Fars ajansına açıklamada bulunan Nakavi, “Hükümet, Erdoğan’ın İran’a yönelik sözlerinden sonra bu ziyaretin yapılmasına izin vermemeliydi. Bu ziyaret ya lağvedilmeliydi yahut ertelenmeliydi” diye konuştu.

İranlı sözcü, milletvekillerinin Ruhani hükümetinin ziyaretin ertelenmesi konusunda bir girişimde bulunmamasından dolayı rahatsız olduğunu söyledi.

ÖZÜR DİLESİN

Daha önce de İran meclisinden bir grup milletvekili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’a yönelik ifadelerini eleştirerek İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’den Erdoğan’ı uyarmasını talep etmişlerdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

France 24 kanalına bir söyleşi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun Yemen’in başkenti Sanaa’nın kontrolünü ele geçiren şii Husilere müdahalesini değerlendirirken, “İran ve terörist gruplar (Yemen’den) çekilmeli. İran Musul’da IŞİD’in yerini almamalı” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerine ilk yanıt İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’ten gelmiş, Türkiye’yi bölgede ‘stratejik hatalar’ yapıp‘hırslı politikalar’ izlemekle eleştiren İranlı bakan, “Bölgedeki tüm ülkeler istikrarın sağlanması için uğraşmalı” demişti.

Zarif’in ardından bu kez İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde İran’a yapmayı planladığı ziyaretin iptal edilmesini istemişti.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan’ın ziyareti öncesi o ülkeden bir sert çıkış daha" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ