close

'Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışmasının' kazananı belli oldu

İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışmasının’ galibini açıkladı.
The Spectator dergisi yazarı Murray, 5 mısralık esprili şiir yarışmasını, eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın kazandığını duyurdu. Murray, iktidardaki Muhafazakar partinin önemli isimlerinden Johnson'ın şiirine de, derginin internet sitesindeki son blog yazısında yer verdi. Murray, Johnson'ın, 1000 sterlin para ödülünü bir hayır kurumuna bağışlayacağından da emin olduğunu söyledi.

'HİÇBİR YABANCI OTORİTENİN NEYİ NASIL DÜŞÜNECEĞİMİZİ SÖYLEMESİNE İHTİYACIMIZ YOK'

Sputnik'in haberine göre, esasında kendisine Johnson'ınkinden ‘daha iyi ve daha müstehcen’ şiirler gönderildiğini belirten Murray, tercihinin nedenini ise şu sözlerle özetledi: "Benim için, İngiliz bir siyasi liderin, İngiltere'nin Ankara'da halife olduğu varsayılan bir kişiye boyun eğmeyeceğini göstermesi harika bir şey.

Erdoğan Türkiye'de muhaliflerini hapse atabilir. Almanya Başbakanı Merkel, ülkesinde Erdoğan'ı eleştirenleri hapse atabilir. Ancak biz İngiltere'de özgürce yatıp kalkıyoruz.

Hiçbir yabancı otoritenin bize, neyi nasıl düşünebileceğimizi veya ifade edebileceğimizi söylemesine ihtiyacımız yok. Ve yine hiçbir yargıcın (özellikle de bir Alman yargıcın) neyi eğlenceli bulabileceğimiz yolunda bize talimat vermesine de ihtiyacımız yok."

Kaynak: tr.sputniknews.com

    :

    :

    :

    :

    "'Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışmasının' kazananı belli oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete