Cihatçılardan Onur Yürüyüşü'ne saldırı çağrısı

Müslüman Anadolu Gençliği (MAG) adlı cihatçı örgüt, bu yıl 19 Haziran'da Taksim'de 7. kez düzenlenecek Trans Onur Yürüyüşü'ne saldırı çağrısı yaptı.
ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği gece kulübüne yapılan ve 49 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırının ardından, cihatçı gençlik örgütü MAG, İstanbul'da yapılacak Trans Onur Yürüyüşü'nü ‘engelleme' çağrısı yaptı.

Yürüyüşün başladığı saat 17.00'den bir saat önceye buluşma koyan MAG'lılar, çağrı metinlerinde "Onursuz sapıkları yürütmüyoruz! 19 Haziran'da, onur yürüyüşü! İronik ismiyle düzenlenecek olan rezilliğe müsaade etme! Müdahale et! Seni de bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan MAG yetkilileri, bu iğrençliğe izin vermeyeceklerini belirterek, bir etkinlik başlattıklarını ve konuya duyarlı tüm insanları buna davet ettiklerini açıkladılar.

Örgütün aralarından gençlik kolları başkanının da bulunduğu üyeleri de sosyal medya hesaplarından söz konusu bildiriyi paylaşarak çağrıyı yineledi.



Kaynak: Nabız Haber

    :

    :

    :

    :

    "Cihatçılardan Onur Yürüyüşü'ne saldırı çağrısı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete