Polisin yaraladığı çocuğun durumu kritik

Diyarbakır'da dün gerçekleştirilen "Hayatı durdurma" eyleminde terör estiren polisler, evlerinin önünde oturan R.Y ve S.Y isimli kardeşleri ağır yaraladı.
Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP), Lice ve Silvan'da yaşananlara dikkat çekmek amacıyla dün Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bir günlük "Hayatı durdurma" eylemi esnasında kentte terör estiren polisler, Bağlar ilçesi Girne Caddesi üzerinde bulunan evlerinin önünde oturan iki kardeşi kurşun yağmuruna tuttu. Akşam saatlerine kadar devam eden "Hayatı durdurma" eylemi sırasında kentte devriye gezen polisler, etrafa rast gele biber gazı ve tazyikli su sıkarak, bir çok yeri de yaylım ateşine tuttu.

Akşam saatlerinde Bağlar ilçesine bağlı Girne Caddesi üzerinde akrep tipi zırhlı araçlarla devriye gezen polis, caddeyi rast gele taramaya başladı. Saldırı esnasında cadde üzerinde bulunan evlerinin önünde oturan R.Y. (16) ve S.Y (17) isimli kardeşler, polis kurşunlarının ve kurşunlardan seken şarapnel parçalarının hedefi oldu.

POLİS YARALADIĞI GENÇLERİ OLAY YERİNDE BIRAKIP KAÇTI

Saldırıda başına kurşun isabet eden R.Y. ile vücudunun bir çok yerine şarapnel isabet eden S. Y. isimli kardeşler, olduğu yere yığılırken, polis ise çocukların yaralanmasına aldırış etmeden olay yerinden ayrıldı. Etrafta bulunan yurttaşlar tarafından araçlara bindirilerek özel bir hastaneye kaldırılan kardeşler, ardından ambulans ile Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

GÖZALTI İŞKENCESİ

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kardeşlerden başına kurşun isabet eden R.Y., yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken, kurşunun R.Y’nin kafatasında kaldığı ve durumu kritik olduğu için doktorların müdahale edemediği belirtildi. Aynı hastanede tedavisi devam eden S.Y. ise sabah saatlerinde hastaneye gelen polislerce gözaltına alınmak istendi. Aile bireylerinin tepkisine rağmen S.Y’yi yaralı halde hastaneden alan polis, Yılmaz'ı çocuk şubeye götürdü. Burada ifadesi alınan S.Y.’nin durumu kötüye gittiği için Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülerek ameliyata alındığı belirtildi.

'ÇOCUKLARIM YEMEK YEDİKTEN SONRA KAPIYA İNDİ'

Çocuklarının evde yemek yedikten sonra kapının önüne indiğini ve 5 dakika sonra gelen kurşun seslerinden sonra çocuklarını kanlar içerisinde gördüğünü belirten anne Hanım Y. "Çocuklarımın kanını o sokağa akıtanlara hakkımı helal etmiyorum. Tek isteğim çocuklarımın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır" dedi.

ONLARCA YARALININ GÖZALTINA ALINDIĞI İDDİASI

Öte yandan hastanede bulunan kardeşlerin yakınları, dün akşam saatlerinden itibaren 10'u aşkın kişinin yaralı bir şekilde hastaneye getirildiğini ve ilk tedavilerinin ardından polislerce gözaltına alındığını söyledi.

Kaynak: DİHA

    :

    :

    :

    :

    "Polisin yaraladığı çocuğun durumu kritik" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete