Yangın kontrol altına alındı

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Aksungur Köyü ormanlık alanında yangın çıktı.
Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışmalara başladı.

Merkez Osmangazi ilçesi sınırlarında bulunan Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında bugün saat 17.30'da yangın çıktı. Çam ağaçları ile kaplı olan ormanlık alandaki yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri arazözlerinin yanı sıra havadan Balıkesir ve İzmir'den istenen helikopter ile müdahale etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediye itfaiye ekipleride araçlarını yangın bölgesine yönlendirdi.

Aksungur Köyü'nün yerleşim merkezine uzak olan yangının söndürülmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

RÜZGAR YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI ENGELLİYOR

Bursa'nın Merkez Osmagnazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında başlayan orman yangını, Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri'nin ormanlık alanlarına da sıçradı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Rüzgar çalışmalarımızı engelliyor. Ateşler sürekli sıçrıyor. Söndürme çalışmalarımızı şu anda 3 helikopter, 30 itfaiye aracı ve 100 çalışan ile sürdürüyoruz." dedi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, cumartesi olması nedeniyle piknikcilerin yoğun olduğu bölgede yangının çıkış nedeninin daha sonra belli olabileceğini sözlerine ekledi.

ÇAĞRIŞAN KÖYÜNDE EVLER BOŞALTILIYOR

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında başlayan daha sonra Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri'nin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangın rüzgar nedeniyle büyüyor. Çağrışan Köyü'ndeki ormanlık alana yakın evler boşaltılıyor. 

VALİ KARALOĞLU:YANGIN 50 HEKTAR ALANDA SÜRÜYOR

Yangının meydana geldiği Çağrışan Köyü'ne gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, burada Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türyılmaz ve Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ında aralarında bulunduğu bürokratlarla toplantı yaptı. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, yangının 50 hektar alanda sürdüğünü belirterek, "Yangının ihbarını 17.30'da aldık. Ekiplerimizi hemen yönlendirdi. Rüzgarın etkisiyle alevler büyüdü. Şu anda çevre il ve ilçelerden aldığımız destek ile toplam 78 araç ile yangını söndürmeye çalışıyoruz. Tedbir amacıyla Çağrışan'da bazı evleri boşalttık. Rüzgar çalışmalarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Gece nedeniyle alevlere havadan müdahale edemiyoruz. Bursa'da bekletilen 5 helikopter sabahın ilk ışıkları ile çalışmaya başlayacak" dedi.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: 40 EV BOŞALTILDI

Seçim bölgesi Bursa'ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, orman yangını ile gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yangının kontrol altına alınamadığını belirten Müezzinoğlu, tedbir amacıyla şu ana kadar 40 evin boşaltıldığını söyledi. Çalışmaların rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü söyleyen Müezzinoğlu, dumanlardan üç kişinin zehirlendiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yangının sabaha kadar söndürülememesi durumunda havadan helikopter ve uçak ile müdahale edileceğinide sözlerine ekledi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında başlayan ve daha sonra Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri'nin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangın, kontrol altına alındı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, dün akşam saat 17:30 başlayan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Rüzgarın etkisini kaybetmesinin çalışmaları kolaylaştırdığını kaydeden Coşkun; "100'e yakın itfaiye ve arazöz ile 250'ye yakın personel gece bounca çalıştı. Şu an da yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 50 hektarlık alanda etkili olduğunu düşünüyoruz. Soğutma çalışmalarına hava aydınlıktan sonra 5 helikopter katılacak" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Coşkun, yangının çıkış nedenin jandarmayla bilrikte araştırdıklarını açıkladı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Yangın kontrol altına alındı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete