​Bursa'da korkutan orman yangını

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü Gündoğdu Mahallesi yakınlarında çamlık alanda çıkan orman yangınına rüzgar nedeniyle müdahalede güçlük yaşanıyor.
Bursa'nın Mudanya ilçesinde çıkan orman yangınına rüzgardan dolayı müdahale edilemiyor. Yangını söndürmek için zor anlar yaşanıyor!

Göynüklü Gündoğdu Mahallesi yakınlarında çamlık alanda çıkan yangın korku dolu anlar yaşatıyor. Rüzgar yangına müdahaleyi zorlaştırıyor. Aksungur Köyü’nün ormanlık alanında başlayan orman yangını, Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri’nin ormanlık alanlarına da sıçradı.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR


Yangın bölgesine giden Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Coşkun yaptığı incelemeler sonrasında  burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Coşkun, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerince yangına müdahale ettiğini belirterek, “10 kadar arazözümüz var, 1 tane kendi helikopterimiz var, civar illerden de helikopterler yolda şu an. Rüzgar hızla devam ediyor, alevler atlama yapıyor, çok büyük bir yangın. İnşallah kısa sürede söndürmeye çalışacağız” dedi.

“RÜZGAR ENGELLİYOR”

Bursa’nın Merkez Osmagnazi İlçesi Aksungur Köyü’nün ormanlık alanında başlayan orman yangını, Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri’nin ormanlık alanlarına da sıçradı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, “Rüzgar çalışmalarımızı engelliyor. Ateşler sürekli sıçrıyor. Söndürme çalışmalarımızı şu anda 3 helikopter, 30 itfaiye aracı ve 100 çalışan ile sürdürüyoruz.” dedi.

“NEDENİ HENÜZ BELLİ DEĞİL”

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, cumartesi olması nedeniyle piknikcilerin yoğun olduğu bölgede yangının çıkış nedeninin daha sonra belli olabileceğini sözlerine ekledi.

ÇAĞRIŞAN KÖYÜNDE EVLER BOŞALTILIYOR

Bursa’nın Merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü’nün ormanlık alanında başlayan daha sonra Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri’nin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangın rüzgar nedeniyle büyüyor. Çağrışan Köyü’ndeki ormanlık alana yakın evler boşaltılıyor.

Ayrıca Bursa’da çıkan yangının yanı sıra, Osmaniye ve Antalya’da da yangınlar korku dolu anlar yaşatıyor.

OSMANİYE’DE Kİ ORMAN YANGINI

Kırıklı köyü Fenk yaylası mevkisinde öğleden sonra başlayan yangında, şu ana kadar 10 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, yangın bölgesinde 2 helikopter, 1 uçak, 1 greyder, 5 dozer, 30′un üzerinde arazöz ve 200 personelin görev yaptığını söyledi.

Yangının hızla büyüdüğünü ve henüz kontrol altına alamadıklarını dile getiren Özer, çevre illerden takviye ekipler istediklerini, gece boyunca yangına müdahalenin devam edeceğini bildirdi.

MANAVGAT’TA ORMAN YANGINI

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangını kontrol altına alınırken, İbradı’daki orman yangınına müdahale sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Manavgat ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 100 kişilik ekip, 12 arazöz, 2 dozer ve iş makineleriyle müdahale etti. Söndürme çalışmalarına 4 helikopter de havadan destek verdi.

Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Öte yandan, İbradı ilçesine bağlı Üzümdere Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangına 100 dolayında orman işçisi 15 arazözle müdahale ediyor.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, yaptığı açıklamada, Manavgat’taki yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettirildiğini bildirdi.

İbradı’nın Üzümdere Mahallesi yakınlarındaki yangına müdahaleye ekip sayısını artarak devam ettiklerini belirten Türk, 100′e yakın işçinin 15 arazözle söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Havanın kararması nedeniyle yangına havadan müdahale edilemediğini dile getiren Türk, rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediğini söyledi. Türk, “Zor arazi ve hava şartlarında yangını kontrol altına almak ve söndürmek için büyük bir gayretle çalışıyoruz” dedi.

ÇORUM’DA Kİ ORMAN YANGINI DA KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

Yangın bugün Osmancık İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre henüz belirlenemeyen bir nedenle İlçeye bağlı Seki Köyü ile Kızıltepe Köyü arasında bulunan çam ormanında yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Osmancık İlçesi ile çevre ilçelerdeki itafiye ekipleri ve vatandaşlar yangını söndürmek için yoğun çaba sarfediyor. Ancak iki köy arasındaki ormanlık alanda yol olmadığı için söndürme çalışmaları güçlükle devam ediyor. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen yangın yaklaşık 80 dönümlük çam ormanı alanına zarar verdiği bildirildi.Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Bursa'da korkutan orman yangını" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete