CHP'nin 30 Ağustos çelengini kaldırtan Vali'ye tepki

CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın kurtuluşundan dolayı tören alanına koyduğu çelengin Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın talimatıyla kaldırılmasına, tepki gösterdi.
Kütahya Müftülüğü'ne bağlı 36 yıllık Camiyi , 'İsrail Uşağı yetiştiriyor, hain yetiştiriyor' diyerek kapatan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ilginç bir skandala daha imza attı. Yılmaz CHP Kütahya İl Başkanlığının 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın kurtuluşundan dolayı tören alanına koyduğu çelengi kaldırdı.

İL BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

İl binasında partililerle biraraya gelen CHP Kütahya İl Başkanı Şahbaz, “Biz CHP olarak, Kütahya halkının temsilcisi olarak bugün mutlu ve anlamlı günümüzü kutlamak istedik. Çelengimizi yaptırdık. Fakat gördük ki bizim çelengimizi oradan kaldırılmış ve gasp edilmiştir. Törene katıldık. Daha sonra çelengimizi istedik. Büyük tartışmalardan sonra çelengimiz bulunabildi ve bize teslim edilebildi. Bunu kınıyoruz. Öncelikle milli bayramlarımızı devlet değil halk kutlar. Bunlar bizim bayramlarımızdır. Bizim kutlamamız gerekir. Fakat AKP iktidarı 13 yıllık zulmünün bir göstergesi olarak bizleri bu kutlamalardan uzak tutmaya çalışıyor. Ve her defasında bu şekilde çelenk krizi yaşamaktayız. Biz bunu kınıyoruz.” dedi.

'AKP’NİN DEĞİL, KÜTAHYA’NIN VALİSİ OLMASI İÇİN DEFALARCA UYARDIK'

Tören alanından çelengin kaldırılmasında Kütahya Valisi Şerif’in özel bir çabasının da olduğunu gördüklerini ifade eden Başkan Şahbaz, “Biz valimizi AKP’nin değil, Kütahya’nın valisi olması için defalarca uyardık. Kendisine bunu şahsen de ifade ettik. Fakat 7 Haziran seçimlerinde de gördük ki valimiz devletin valisi olarak değil, siyasi bir aktör olarak, AKP’nin şuan ki zalim diktatörlük düzeninin kurucusu AKP’nin il başkanı gibi siyasi temsilcisi gibi davranmaktadır. Ben bu tavrı kınıyorum. Bütün halkımızın huzurunda kınıyorum. Ve kendisini tarafsız bir şekilde tüm siyasi kesimlerin, halkın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin herkesin valisi olmaya davet ediyorum.” 

'DİKTATÖRLER TARİHİN FOSEPTİK ÇUKURUNA DÜŞMEYE MAHKUMDUR'

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın AKP’nin militanı gibi davrandığını söyleyen CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz

Şahbaz; “AKP’nin başkanlık sisteminin uygulamaya geçtiğini artık düzenin değiştiğini bunun da anayasal olarak kabul edilmesi gerektiğini bir formalitenin yerine getirilmesi gerektiğinin ifade etmektedir. Öncelikle bu bir diktatörlüktür. Siz anayasadan aldığınız yetkilerle hareket edersiniz. Eğer siz anayasayı hiçe sayarak ben artık seçildim, ben artık Cumhurbaşkanı oldum. Siz bir zahmet anayasayı da buna uydurun. Buradan 400 milletvekili çıkartın. Ve bu anayasayı değiştirin diyorsanız, bu bir diktatörlüktür. Tarih bu diktatörlerin yaptıklarının kanlı utanç verici uygulamalarıyla doludur. Ve bu diktatörler eninde sonunda tarihin fosseptik çukuruna düşmeye mahkumdur. Biz ülkemizi barış içerisinde yönetmek istiyoruz. Bizler demokrasi istiyoruz.” diye konuştu.

'EVLATLARIMIZI DİKTATÖR BOZUNTUSUNUN İKTİDARINA FEDA ETMEYECEĞİZ' 

1 Kasım’da diktatörlük sistemini sandığa gömeceklerini belirten CHP İl Başkanı Başkan Şahbaz konuşmasını şöyle devam etti: “Biz hakkımız olmayan bir şey istemiyoruz. 'Başkanlık sistemini seçmiş olsaydınız bu kaos olmazdı. Evlatlarınız ölmezdi' diyorlar. Artık bu ülkenin psikolojisi bozulmuştur. Bu insanların psikolojisi bozulmuştur. Neden mi bozulmuştur. Artık insanlarımız her gün ölüm haberleriyle uyanmaktadır. Gece uyku tutmayıp haberleri açtığında, twetter'dan haberleri takip ettiğinde şurada bomba patladı, şu kadar asker hayatını kaybetti oldu. Artık bizim bunlara tahammülümüz kalmamıştır. Bizler evlatlarımızı bu kirli düzenin, diktatör bozuntusunun iktidarı için feda etmek istemiyoruz. Ve bu diktatör bozuntusunu sandığa gömeceğiz. Bundan sonra bu ülkede hiç kimse diktatör olamayacak. Herkes halktan aldığı güçle anayasanın çerçevesinde hareket edecektir. Bunu da Tayyip Erdoğan ve paralı askerleri ve AKP’nin buradaki militanı olan vali duysun. Bunu da kafasına yazsın.” 

Kaynak: BirGün

 

    :

    :

    :

    :

    "CHP'nin 30 Ağustos çelengini kaldırtan Vali'ye tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete