İstanbul polisine komando eğitimi!

İstanbul Polisi (İEM), artan hain saldırılar üzerine, silah, sokak çatışmaları, bina içi arama ve ateş altında ilerlemenin de yer aldığı komando eğitimine alındı.
Uzman Özel Harekat polislerinin "eğitimci" olarak görev aldığı kursta ilk etapta bin 405 personel eğitim gördü. Hedef, "tüm personel" diye açıklandı.

İEM’in “güvenlik sebebiyle”, sessiz sedasız yürüttüğü eğitim, İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın kursu ziyaret etmesiyle ortaya çıktı.

Artan sinsi saldırılar üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürü Dr. Çalışkan, personelin tamamının silah kullanma ve çatışma ağırlıklı eğitimden geçirilmesi için talimat verdi.

Bunun üzerine İEM’de görevli polisler, Mayıs ayından itibaren 450 kişilik gruplar halinde, 2 haftalık pratik, 1 haftalık teorik kurslara alındı.

NE TÜR EĞİTİM ALIYORLAR?

Suçluları en az zararla etkisiz hale getirmek, ani gelişen olaylar karşısında refleks ve silah kullanma becerilerini arttırmayı hedefleyen kursun 3 haftasında çeşitli kademelerde görev bin 405 personel komando eğitiminden geçirildi.

Şafak sökerken başlatılan eğitim faaliyetleri çerçevesinde kursiyer polislere, tabanca ve uzun namlulu silahlarla “Operasyonel atış teknikleri”, “Gece atışları”, “Sokak geçişleri”, “Hareketli hedefe atış”, “Tek elle atış”, “Şüpheli kişi ve araç durdurma”, “Arama ve güvenli müdahale”, “Sokak çatışmaları”, “Bina içi arama”, “Şahıs ve araç arama teknikleri” ile “Atış altında araçla ilerleme”, “Şüpheli paketlere karşı güvenlik tedbirleri”,”El yapımı patlayıcılara karşı harekât tarzı, “Pusudan kurtulma”, “Ani gelişen olaylara karşı harekât tarzı”, “Terörizme karşı önemli tesislerin korunması” eğitimleri verildi.

2016 yılında 8 bin 400 personelin, akabinde ise personelin tamamının kursa alınması planlanıyor.

    :

    :

    :

    :

    "İstanbul polisine komando eğitimi!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete