Huzur için ‘şok’ uygulama!

İstanbul Polisi, suçlara engel olmak ve suçluların yakalanması için "7 Tepe Gün Huzur" adıyla yeni bir çalışma başlattı.
İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın koordine ettiği çalışmalar, her gün belirlenen farklı bir meydanda, yarım saat süreyle yapılacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik düzenlenen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Her gün bir ilçede yapılan geniş kapsamlı denetimler ve 15 günde bir yapılan “Yeditepe Huzur” uygulamalarının ardından, “Şok” uygulama olarak planlanan çalışmanın startı 12 Nisan’da verildi. İlk kez fatih’teki 12 ayrı meydanda yapılan uygulamaya 99 polis katıldı.

YARIM SAATLİK SÜRELERLE FARKLI MEYDANLARDA

Planlama kapsamında, meydanları çembere alan ekipler, şüpheli görülen şüphelileri tek tek durduruldu. Yarım saat içerisinde bin 168 kişinin üst araması yapıldı. Emniyetin Genel Bilgi Tarama (GBT) Sistemi üzerinden 276 kişinin suç kaydına bakılırken 20 araç kontrol edildi. Vatandaşların da olumlu tepkileriyle karşılaşan Emniyet birimleri; bugün, saat 12.30 -13.00 arasında Üsküdar Ayrılık Çeşmesi’nde yeni bir “Şok” uygulama düzenledi. Uygulama kapsamında; 483 üst şüphelinin üst araması, 416 kişinin GBT kaydı sorgulandı. Şüpheli görülen 20 araç da kontrol edildi.

İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın koordine ettiği uygulamaların, her gün; yarım saatlik sürelerle, farklı meydanlarda yapılması bekleniyor.

Kaynak: Şenol Sezer | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Huzur için ‘şok’ uygulama!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete