close

​Evinden ölüm listesi çıktı!

Nişantaşı'nda kardeşi öldürülen Sedat Şahin'in lideri olduğu çete üyelerinin ev ve işyerlerinden çoğunluğu Saral ailesi mensuplarından oluşan ölüm listesi çıktı.
Geçtiğimiz cuma İstanbul ve Samsun'da birçok adrese yapılan eşzamanlı baskınlarla yakalanarak etkisiz hale getirilen Şahin çetesi üyelerinin ölüm listesi hazırladığı ortaya çıktı.

Basılan ev ve işyerlerinden ailenin düşman olarak gördükleri Saral ailesi mensuplarına ait çok sayıda istihbarat bilgisi ile mekanlarına ait krokiler ele geçirildi.

Şahin ve Sarallar çeteleri arasındaki çatışmalar, uyuşturucu ticaretinden doğan bir anlaşmazlık sonucu 2004'te Hüseyin Saral'ın İtalya'da öldürülmesiyle başladı. 2004- 2007 arasında iki çetenin savaşında 10 kişi hayatını kaybetti.

7 yıl önce yeraltı dünyasındaki ağırlığıyla bilinen "Arnavut Sami" lakaplı Sami Hoştan'ın devreye girmesiyle çatışmalar durmuştu. 
 
EVDEN İKİ KALAŞNİKOF ÇIKTI 
 
Ancak barış, Hüseyin Saral'ın yeğeni Yakup Kerem Saral'ın azmettirdiği iddia edilen saldırıyla tekrar bozuldu. 24 Aralık 2014'te Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, koruması Ferdi Topal'la birlikte Nişantaşı'nda uğradığı saldırıda hayatını kaybetti.

Cenazelerden sonra harekete geçen Şahin çetesi liste hazırlayıp öldürülecek kişilerin ev ve işyerlerine ait krokileri çıkardı. Saral ailesine mensup 20'ye yakın kişi hakkında istihbarat raporu hazırlayan çete, geçen cuma günü harekete geçmek üzere iken İstanbul polisine takıldı.

İstanbul polisi, cep telefonu kullanmayan ve adamlarıyla irtibatı kuryeler aracığıyla kurduğu tespit edilen Sedat Şahin'i oğlu Erkan Şahin ve kardeşi Nihat Şahin üzerinden takibe alıp düğmeye bastı.

ÖLÜM LİSTELERİ ÇIKTI

Ele geçirilen ölüm listesinde Saral çetesinin lideri Burhanettin Saral'ın abisi Alaattin Saral ile İstanbulspor Kulüp Başkanı Ömer Sarıalioğlu'nun da bulunduğu öğrenildi.

Basılan adreslerde, saldırı bilgilerinin bulunduğu dosyaların yanı sıra 2 kalaşnikof ile, 1'i Glock marka suikast silahı olmak üzere çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi.

Çete üyelerinden bir kısmı savcılık kararıyla emniyetten serbest bırakılırken, 11'i adliyeye sevk edildi. Sedat Şahin ise halen aranıyor. 

    :

    :

    :

    :

    "​Evinden ölüm listesi çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ