​14 yaşındaki kızın beresi suç sayıldı

D.G’nin dedesi Ahmet Akdemir: "O fotoğraf, ailecek gittiğimiz Bakırköy’deki Grup Yorum konserinde çekildi. Herkes bere takarken o da heves etti."
Gazi Mahallesi’nde polisin gaz bombasıyla başından yaraladığı 14 yaşındaki D.G’nin dedesi Ahmet Akdemir, “Polisler hastanede teyzesini de gözaltına aldılar” dedi.

Gazi Mahallesi’nde, 24 Mart’ta polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan ortaokul son sınıf öğrencisi 14 yaşındaki D.G’nin, Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor.

Beyin kanaması nedeniyle ameliyat olan çocuğun, sağlık durumu iyiye gidiyor. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, D.G’nin vurulmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ailesi ise pazartesi günü polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak. D.G’nin dedesi Ahmet Akdemir, “Polisler çocuğun yıldızlı bereyle çekilmiş fotoğrafını teyzesine gösterip ‘sizin çocuğunuz bu’ demiş. O bereyi hepimizin birlikte gittiği Grup Yorum konserinde alıp takmıştı. Herkesin taktığı bir bereydi. Bir çocuk ne yapabilir ki? Neden hedef alınıyor?” diye soruyor.

"AKLIMA GELMEZDİ..."

D.G, annesi ve babası ayrı olduğu için dedesi Ahmet Akdemir ve anneannesiyle yaşıyor. Hastanede D.G’yi bir an bile yalnız bırakmayan 55 yaşındaki dede Akdemir, “Anne babası bir yana onu ben büyüttüm. Böyle bir şey aklıma gelmezdi, duyunca şok yaşadım. Daha önce gaz bombasıyla ölen çocuklar aklıma geldi. İnsan onları düşününce daha çok korkuyor” diyor.


Akdemir, şöyle devam ediyor: “Tamamen iyi değil, gözlem altında, yormamak için ziyaretçi almıyorlar. Annesi de, Antalya’da yaşayan babası da geldi. Olayın nasıl olduğunu sormadım, kendini toparlamasını bekliyoruz.”

D.G’nin derslerinde çok başarılı olduğunu vurgulayan Akdemir, “Berkin Elvan’dan çok etkilenmişti. Berkin Elvan’ın yaşı çok küçük olduğu için... Çocuğumuzun genel olarak yaptıklarından haberdarız; ama o gün eyleme gittiğini bilmiyordum” diyor.

Akdemir, şunları söylüyor: “Ameliyatını beklerken hastanede polis teyzesini de gözaltına almıştı. Akrep aracında o fotoğrafı teyzesine göstermişler. O fotoğraf, ailecek gittiğimiz Bakırköy’deki Grup Yorum konserinde çekildi. Herkes bere takarken o da heves etti. Binlerce kişinin katıldığı, yasal bir konseri birlikte izlemiştik. Sonuçta, 14 yaşındaki bir çocuk ne yapabilir? Arkadaşlarıyla demokratik bir hakkını kullandığı için vurulmuş. Filistin’de İsrail askerlerinin çocuklara uyguladığı şiddetin bir benzerini burada yaşıyoruz. Neden hedefte çocuklar? Herhalde ailelere çocuklarınızı sokağa bırakmayın diye gözdağı vermek için. Türkiye’de hani demokrasi vardı."

Kaynak: Hilal Köse/Cumhuriyet Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​14 yaşındaki kızın beresi suç sayıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete