İzmir'de kayıp 19 dağcıdan haber geldi

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki Bozdağ'da düzenlenen İdadik Kış Dağcılığı Şenliği'nde zirve tırmanışından döndükleri sırada tipiye ve sise yakalanıp mahsur kalan 19 dağcıya yaklaşık 15 saat sonra ulaşıldı.
Kurtarma ekibindeki doktorun yaptığı ilk kontrollerde dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Saatlerce endişeyle bekleyen ailelere müjdeli haberi veren Vali Mustafa Toprak, dağcıların özeleştiri yapmaları gerektiğini, uyarılara rağmen pikniğe gider gibi tırmanmalarının doğru olmadığını söyledi.

UYARILARI DİKKATE ALMADILAR

Ödemiş'te kullanılmayan kayak tesislerinin de bulunduğu alanda, cumartesi ve pazar günü İdadik Kış Dağcılığı Şenliği, düzenlendi.

İki gün süren şenlikte eğitimlerin ardından bazı dağcılar, zirveye tırmanışa geçti. Sabah erken saatlerde tırmanışa geçip zirveye ulaşan dağcılar, öğle saatlerinde havanın kapanması ve fırtına belirtisi vermesi üzerine geri döndü.

Bu sırada karşılaştıkları diğer tırmanış yapan dağcılara da havanın kötü olduğu yönünde uyarılarda bulundu.

YOĞUN SİS VARDI

Ancak bu uyarıları dinlemedikleri ileri sürülen Mevsim Dağcılık Kulübü'nün, 54 üyesinden 19'u zirve tırmanışını sürdürdü. Zirveye çıkıp geri dönüş yolunda yoğun sise ve tipiye yakalanan 19 dağcı, mahsur kaldı.

Yollarını bulamayınca da, dağcılar donmamak için iki kayalık arasına sığınarak, yardım istedi. Bu sırada farklı bir dağcılık kulübüyle, zirve tırmanışı yapan Dürnane Seringenç ise, buzdan kayıp yaklaşık 200 metre yuvarlanınca ağır yaralandı.

Helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Seringenç, hayatını kaybetti.

    :

    :

    :

    :

    "İzmir'de kayıp 19 dağcıdan haber geldi" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ