Beklenen İstanbul depremi için hazırlıklar başladı

​“Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması” kapsamında yapılan protokol gereği, Bunkyo Belediyesi’nden Afet Kontrol Daire Başkanı Ken Enokido ve bir grup heyet İstanbul’a gelerek Beyoğlu’nda incelemelere başladı.
Beyoğlu Belediyesi ile Bunkyo Belediyesi arasında Tokyo’da imzalanan “Dostluk ve İşbirliği Anlaşması”, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİKA) ile de “Afet Projesi İşbirliği Anlaşması” kapsamında Japonya’dan İstanbul’a gelen heyet Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ziyaret ederek depremle ilgili çalışmalara başladı.

JAPON HEYET AFAD BAŞKANI BOSTAN’DAN BİLGİLER ALDI

Beyoğlu ve İstanbul hakkında bilgiler toplamaya devam eden Japon heyet İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü (AFAD) de ziyaret etti. AFAD Müdürü Gökay Atilla Bostan, afet koordinasyondaki çalışmalar hakkında Japon heyete sunum yaparak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Heyet, kendi tecrübelerin yanı sıra iki belediye arasında ortak projelerin de yürüteceklerini söyledi. Bunun üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bostan, projenin ortaya konulmasının ardından her türlü desteği sağlayabileceklerini belirtti.

JAPONLAR AFAD’A HAYRAN KALDI

İstanbul’da AFAD’ın depreme karşı aldıkları tedbirler ve projeler hakkında bilgi alan heyet daha sonra AFAD binasını gezdi.

    :

    :

    :

    :

    "Beklenen İstanbul depremi için hazırlıklar başladı" hakkında Tweetler

    DİĞER YEREL HABERLERİ