Küçük Pamir'in anne babası hakkında karar

İstanbul Zekeriyaköy'de boğulmuş halde bulunan minik Pamir'in anne ve babası hakkındaki "taksirle ölüme neden olma" davasında, "cezaya gerek olmadığına" karar verdi.
İstanbul Sarıyer'deki evinden kaybolduktan sonra komşu villanın havuzunda ölü bulunan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'le ilgili davada karar belli oldu.

Mahkeme, Pamir'in anne ve babasının "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla yargılandıkları davanın ilk duruşmasında "sanıklara ceza vermeye gerek yok" kararına vardı.

"O BİZİM AŞKIMIZDI"

Anne Süverce Dikdik ise "O (Pamir Dikdik) bizim aşkımızdı. Yedi yirmidört kendimizi çocuğumuza adamıştık. Ailenin tek çocuğuydu. Suçlamayı kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.

Duruşmada söz alan Dikdik Ailesi'nin avukatı Fazıl Erat "Bu acıyla ilgili müvekkillerim konuşmak istemiyor. Dosyada bulunan bilirkişi raporu özensizce hazırlanmıştır. Anne ve baba çocuğa kendini adamıştır. Anne ve baba bu olaydan sonra acıyı duymamak için İzmir'e gitmişlerdir. Müvekkilllerimin beraatini talep ediyorum" dedi. Ailenin diğer 2 avukatı da anne ve babaya ceza verilmemesini istedi.

"YETERİ KADAR ACI ÇEKTİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM"

Davayı karara bağlayan mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun 22/6 maddesi gereğince sanıklara ceza verilmemesine karar verdi. Hakim, anne ve baba Dikdik'e hitaben, "Yeteri kadar acı çektiğinizi düşünüyorum, ceza vermiyorum. Dava bitti" dedi.

ANNE DURUŞMA SALONUNDA AĞLADI

Duruşmanın ardından Anne Süverce Dikdik ağladı. Duruşmaya izleyici olarak katılan Pamir Dikdik'in babaannesi de hakime teşekkür etti.  



 

    :

    :

    :

    :

    "Küçük Pamir'in anne babası hakkında karar" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ