Günün Videosu

Üsküdar kabesi artık gezecek

Asr-ı Saadet Köyü'ndeki Kabe maketi bugün Üsküdar Belediyesi tarafından kaldırıldı. Ancak nedeni gelen tepkiler değil.
Üsküdar Belediyesi Özel Kalem’i kaldırılan maketlerle ilgili “Nereye gönderildiğini biz de bilmiyoruz” dedi. Belediye’de çalışan bir diğer yetkili ise "Biz de haberlerden öğrendik şu an gönderildiğini” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da Üsküdar Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında kurulan “Asr-ı Saadet” köyü içerisinde Kabe’nin de yer aldığı maket yapılar kaldırıldı.

Belediye’den yapılan açıklamada “Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesine kurulan Asr-ı Saadet Köyü maketlerimizi, bizden yoğun istekte bulunan diğer kurumlara göndermek için sökmek zorunda kaldık” dendi.

KABE MAKETİ ETRAFINDA TAVAF BÜYÜK VEBAL

Açıklamada büyük tartışmalara yol açan Kabe maketinin bulunduğu alanda, İslam’a aykırı davranışlara asla müsaade edilmediği de belirtildi. Bir vatandaş, ihrama girerek, Kabe maketini tavaf etme girişiminde bulunmuş, bu nedenle gözaltına alınmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı da, ”Kâbe maketi etrafında tavaf büyük vebal” diyerek tepki göstermişti.

Açıklamada, köyün tamamen eğitici ve öğretici gaye ile o dönemin yaşamının panoramik olarak canlandırılması için Hazreti Muhammed'in hayatının, çocuk ve gençlerin görsel hafızalarına hitap eden konsepte hazırlandığı aktarıldı.

DİĞER KURUMLARA GÖNDERMEK ZORUNDA KALDIK

Köydeki maketlerin söküldüğü belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesine kurulan Asr-ı Saadet Köyü maketlerimizi, bizden yoğun istekte bulunan diğer kurumlara göndermek için sökmek zorunda kaldık.

Alanı ziyaret edenlere İslam'a aykırı davranışlarda bulunmamaları belirtilmiş ve bu tür hal ve tavırlara asla müsaade edilmemiştir. Tüm bu iyi niyetli amaç ve çalışmalar gözardı edilerek, bazı medya organlarında yapılan ön yargılı ve haksız ithamlar içeren haberlerin gerçekle bağdaşmadığının öncelikle bilinmesini isteriz. Markalaşınca değerini kaybeden metalar gibi İslam'ı markalaştırmaya alet olmamak gerektiğini ifade etmek isteriz."

Kaynak: İleri haber

    :

    :

    :

    :

    "Üsküdar kabesi artık gezecek" hakkında Tweetler

    DİĞER YAŞAM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete