Siz Çaldırın Ben Arayayım

2 Haziran 2015 - 6:30
Hiçbir seçimden önce hangi partiye oy vereceğimi ilan etmedim. Dost sofralarında, yeni tanışlarla hasbihâlde açık açık söyledim; ama sorulmadan söyleyenlerden olmadım. Zaten bu köşedeki sohbetlerimize sadık okurlarım hangi eğilimde olduğumu, oyumun rengini ve dayanaklarını bilir.
 
Ne var ki bir süredir aklım hayli karışık.
 
Elim telefona gidip gidip geliyor. Hayatımda kimseye “şu partiye oy ver,” demedim; ama bu sefer eski sevgililerimi arayıp kanlarına giresim var. Ezberimde olmayanları rehberden seçip arayasım tutuyor.
 
Kimini uzaklara uğurladım; kimiyle arada buluşup kahve içeriz; kiminin ses tonunu bile anımsamakta zorlanıyorum.
 
Sormazlar mı bana “başkan yaptırmamak için mi arıyorsun,” diye?
 
“Her seçim bir vazgeçiştir” şiarını genel seçimlerin arifesinde hatırlayıp buna sığınmak kolaya kaçmak olsa da vazgeçiyorum.
 
Telefondan uzaklaşıyorum uzaklaşmasına; ama yâdıma düşenlerin bu pazar hangi partiye mühür basacaklarını tahmin etmekten geri duramıyorum.
 
CHP’lisi, HDP’lisi, yeşili, ANAP’lısı, hatta MHP’lisi bile var. Evet, hep kaybedenlerle kesişmiş yolum. İktidara gelme gururunu(!) bir türlü yaşayamamışız.
 
***
 
Her seçim öncesinde kulaklarımıza küpe edilen “bu hayatî bir seçim” sözcesinden hazzetmiyorum. Yine de bu seçimin, geçmişte hangi rengi benimsemiş olursa olsun rengârenk geçeceğine inanıp umut besliyorum.
 
Yıllar sonra savaştan, itişmeden, kavgadan, gerginlikten, suratsızlıktan nemalanmayıp kardeşlik ve umuttan dem vuran genç bir lidere oy vereceğim.
 
Arayıp fikrinizi soramadım, affedin! İsterseniz siz çaldırın, ben arayayım.
 
  • Mithat Coniwalker Yersen
    Bu ne yaman çelişki? Mithat Coniwalker Yersen - 2 Haziran 2015 "Yıllar sonra savaştan, itişmeden, kavgadan, gerginlikten, suratsızlıktan nemalanmayıp kardeşlik ve umuttan dem vuran genç bir lidere oy vereceğim." yine iktidara gelme gururunu yaşayamamış olacaksın. ayrıca; Tayyip bu gün TV'ye çıkıp, "yaşasın özgürlükçü, laik demokrasi" dese inanmamayı başarabilirsin, çünkü geçmiş tecrübelerin bu söylemin yalan olduğunu sana hatırlatır, geçmişle ilintili böyle bir çıpan vardır ve kendisinin bu fikriyatının değişmeyeceğini de bilirsin. dolayısı ile yalan söylediğini bilirsin. Lakin, her nasıl oluyorsa, evvel zamanda dağlarda terörist olarak bulunmuş, bunun hakkında özür dilememiş, evvel zamanda bulunduğu örgüte, terör örgütü diyememiş, örgütünün başını İmralı'dan çıkarma amacını asla gizlememiş, yetmezmiş gibi heykelini dikmeye ant içmiş, YILLAR SONRA SAVAŞTAN, İTİŞMEDEN, KAVGADAN, GERGİNLİKTEN, SURATSIZLIKTAN NEMALANMAYIP KARDEŞLİK VE UMUTTAN DEM VURAN GENÇ BİR LİDER'in değişebileceğine inanmakta çok hazırsın. Hayırlısı diyelim... Ayrıca bu sefer, dolaylı yoldan da olsa, açık açık kime oy vereceğini yazmışsın sanki değil mi?

:

:

:

:

"Siz Çaldırın Ben Arayayım" hakkında Tweetler
YAZARIN DİĞER YAZILARI
https://twitter.com/KarsiGazete