Domuz gribi salgını gizleniyor mu?

Ölü sayısı 6 günde 11’den 30’a çıktı...
KARŞI GAZETE | ANKARA

DOMUZ GRİBİ SALGINI GİZLENİYOR MU?


Domuz gribi konusunda açıklama yapan ve bir salgın tehdidi olmadığını savunan Sağlık Bakanlığı, yeni açıklama yapmak zorunda kaldı. Bir hafta dolmadan yapılan ikinci açıklama ile  ölü sayısının altı günde, 11`den 30’a çıktığı ortaya çıktı. 

CHP'nin doktor milletvekillerinden Aytuğ Atıcı, kısa süre içinde ölü sayısındaki artışın dikkat çekici olduğunu vurgulayarak, Bakanlığı göreve davet etti. Atıcı şöyle konuştu:

"SAĞLIK BAKANLIĞINI GRİP SALGINI KONUSUNDA CİDDİYETE  DAVET EDİYORUM"

"Domuz Gribi yok” diyen Sağlık Bakanlığı, henüz bir hafta geçmeden, 6 gün sonra, “salgın var” demeye başlamıştır.

“Mersin’in Anamur ilçesi ve birçok ilimizde insanlar ölüyor, salgının üzerini örtmek daha tehlikelidir” dememize rağmen Sağlık Bakanlığı uyarılarımıza kulak asmamıştır. O gün (17 Mart 2013) H1N1, yani domuz gribinden 11 vatandaşımız öldü ancak “salgın yok mevsimsel grip düzeyindedir” şeklinde açıklama yapılmıştı. Bu arada TBMM iktidar kulisini dezenfekte etmeyi de ihmal etmemişti.

ÖLÜ SAYISI HIZLA ARTIYOR

Bugün Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile hem Domuz Gribinin salgın olduğu hem de ölümlerin katlanarak arttığı ifade edilmiştir. Önceki açıklamada 2015 yılında H1N1’den 11 ölüm bildirilmişken 6 gün sonra ölen vatandaş sayısı 30 olmuştur.

Ölen vatandaş sayısının hızla artması ve daha önce Sağlık Bakanlığının gizleme, hafifseme çabaları büyük bir tehlike altında olabileceğimizi göstermektedir.

"BAKANLIK, DERHAL BİLİM KURULU'NU TOPLASIN"

Sağlık Bakanlığı son 6 gündeki değişikliklerin sebebini derhal vatandaşlara izah etmelidir.  Bu sürede meydana gelen ölümlerden sorumlu olan Sağlık Bakanlığını, ilgili bilim kurulunu acilen toplamaya, çıkacak kararları kamuoyu ile paylaşmaya ve gereğini yerine getirmeye davet ediyorum. Aksi halde, vatandaşı uyarmayıp önlem almayan, böylece Hipokrat’ın birinci kuralı “önce zarar verme” ilkesini çiğneyen Sağlık Bakanı istifa etmelidir.

Kamuoyuna saygı ile duyururum."

MECLİS'TE ÖNLEM ALINMIŞTI...

Salgın tehlikesi nedeniyle Meclis'te önlem alınmış, geçen hafta iktidar ve muhalefet kulisleri koltuklardan, televizyonlara, tuvaletlerden, halılara kadar ilaçlanarak dezenfekte edilmişti. 

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Domuz gribi salgını gizleniyor mu?" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete