Times: Türkiye'nin AB'ye katılım şansı Merkel ile canlandı

İngiliz Times gazetesinde, Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in dün gerçekleştirdiği İstanbul ziyareti hakkında 'Türkiye'nin AB'ye katılım şansı Merkel ile canlandı' yorumu yer aldı.
Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in İstanbul ziyareti İngiliz basınında geniş yer aldı. İngiliz Times gazetesi haberi "Merkel, göçmen kontrolleri karşılığında Türkiye-AB anlaşması önerdi" başlığı ile verdi. Gazete, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılma şansının, Merkel'in "u-dönüşü ile yeniden canlandığını" belirtti.

Times, Merkel'in Suriye'den göçmen akışının kontrol altına alınmasına yardımcı olması karşılığında, Türkiye'nin AB üyeliğine muhalefete son verdiğini yazdı.

"HERKES CEBİMDE..."

Gazete ayrıca haberde Merkel'in İstanbul gezisinin Almanya'da eleştiri konusu olduğunu da ifade etti. Gazete, Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin İstanbul doğumlu milletvekili Lale Akgün'ün "Erdoğan şimdi 'Herkes cebimde, kimse bir dediğimi iki etmiyor' diye düşünebilir", Yeşiller Partisi'nin Türkiye kökenli milletvekili Cem Özdemir'in, "Erdoğan'ın konumunu güçlendirme olarak algılanabilecek bir şey yapmamalıyız" şeklindeki cümlelerine yer verdi.

Kaynak: Radikal

    :

    :

    :

    :

    "Times: Türkiye'nin AB'ye katılım şansı Merkel ile canlandı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete