"Patron'a Bülent İsyanı olarak başladı, fatura Gökçek'e çıktı"

Muharrem İnce'den Arınç-Gökçek düellosuna yorum...
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yönelik ağır sözleri ülke gündemine bomba gibi düşmüşken, muhalefet cephesinden de konuya yorumlar geldi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konuyu "Patron'a Bülent İsyanı olarak başladı, fatura Gökçek'e çıktı" diyerek yorumladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu krizi de kendi lehine çevirerek başkanlık sistemine geçiş için örnek olarak göstereceğini söyledi.

İnce ayrıca Arınç'ın "bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır" sözlerine dikkat çekerek savcıları göreve davet etti.

İşte İnce'nin o yorumları...

"Patron'a Bülent İsyanı olarak başladı, fatura Gökçek'e çıktı. Bu tartışma, gerçekten bir isyan mı, yoksa Başkanlık Sistemi hayallerine hizmet eden bir saray entrikası mı? Recep Tayyip'in tek isteği ve gündemi Başkanlık sistemi. Kendi atadığı Başbakan'ı ve bakanları bile hazmedemiyor. Parlamenter sistem bekleme odasında diyerek Başbakan'ın bekleme odasında olduğunu itiraf ediyor.

"ERDOĞAN BU KRİZİ DE BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN FIRSATA ÇEVİRECEK"

Bülent Arınç ise hükümetimizi güçsüz gösteriyor diyerek güya ayar vermeye çalışıyor. Başkanlık peşinde koşan Recep Tayyip krizi kendisi için fırsata dönüştürme uzmanıdır ve bu krizi de kendisi için kullanmaya çalışacaktır. Parlamenter sistem nedeniyle çift başlılık oluştu, birlikte yol yürüyenler bile çatışıyor, çözüm başkanlık sistemidir diyenler çıkacaktır. 

"HAREKETE GEÇECEK SAVCI VAR MI?"

Umarım bu tartışma demokrasimiz ve özgürlüklerimiz için felaket olacak Başkanlık sistemine geçişe hizmet eden bir saray entrikası değildir. Arınç'ın "bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır" sözlerine istinaden harekete geçecek bir savcı var mı?"
 




    :

    :

    :

    :

    ""Patron'a Bülent İsyanı olarak başladı, fatura Gökçek'e çıktı"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete