Kurtulmuş: Halep’ten milyona ulaşacak göçmen dalgası olabilir

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esad rejiminin Halep’in kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu başlayan göç dalgasının 1 milyon kişiye dayanabileceğini söyledi.
CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Halep üzerinden 15 bine yakın kişinin sınırdan içeri girdiğini, 20-25 binin yakınında insanın da sınıra yaklaştığını aktardı.

Kurtulmuş“Halep en kritik yerlerden biriydi. Aylar öncesinden ifade ediyorduk. Maalesef korkulan oldu. DAEŞ’e saldırı yapıyoruz diye orası bir maymuncuk gibi her kapıyı açıyor. O görüntü altında sivillerin, muhaliflerin yaşadığı yerlere yoğun bir saldırlar yapıldı. Devam ediyor. Hazmetmek kapasitemizin sonuna gelinmiştir” diye konuştu.

Halep’teki bombardımanın devam etmesi durumunda göçmen akınının artacağını kaydeden Kurtulmuş, “Iraklıları da sayarsak yaklaşık 3 milyon göçmenle karşı karşıya kaldık. Bombardıman devam ederse Halep’ten milyona ulaşacak bir göçmen dalgası olabilir. Sınırın dışında 25, 30 binin kişi var 15 bine yakın insan içeri girdi” dedi.

‘KÜRT BÖLGESİNE RAZI DEĞİLİZ’

Kurtulmuş, Türkiye’nin Suriye’ye karadan girme ihtimalinin olup olmadığı sorusuna ise, “Biz Suriye’nin, şu anda lime lime parçalanmış olan Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Hatta açıkça söyleyebiliriz ki belki bölgedeki güçler arasında sadece Türkiye, Suriye’nin bütünüyle bir arada kalmasını savunan ülkelerden birisidir. Yani orada bir bölge, Nusayri bölge olsun, bir bölge Kürt bölgesi olsun, bir bölge Arap bölgesi olsun gibi bir ayrıma asla rıza göstermeyiz. Bunun Suriye’nin geleceği için de bölgenin geleceği için de çok büyük bir felaket olduğunu, büyük bir tartışma, çatışma ortamını devam ettireceğini biliyoruz.”

‘GEREKİRSE İMRALI'YADA GİDİLİR’

Kurtulmuş, çözüm sürecinde bundan sonra PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmenin anlamsız hale geldiğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aksine İmralı kapısını da açık bıraktı.

Kurtulmuş, “HDP’nin siyasi varlığı Türkiye demokrasisi için önemlidir, şanstır” diyen Kurtulmuş, “Sayın Cumhurbaşkanın da ifade ettiği gibi devletin güvenlik birimleri, gerekirse İmralı ile görüşmeye devam eder ama asılolan, toplumun bütün kesimlerinin sürece dahil olmasıdır. Genel manzaraya baktığınız zaman, silahtan yana olanlar maalesef şu aşamada kazanmış gibi görünüyor. HDP’nin içinde de belki Kandil çevrelerinde de” diye konuştu.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Kurtulmuş: Halep’ten milyona ulaşacak göçmen dalgası olabilir" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete