Ulaştırma Bakanı: "Çalıştıracak eleman bulamıyoruz!"

Bakandan, kadın bürokrat sitemi... Kanal İstanbul'un güzargahı açıklaması...
KARŞI GAZETE | ANKARA

1000 LAZIM, 300 VAR!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım  Meclis Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında iki önemli özeleştiride bulundu...

"SİVİL HAVACILIKTA ELEMAN NİYE ARTMIYOR?"

Sivil havacılık alanında Türkiye'nin yaklaşık 700 uzmana ihtiyaç duyduğunu ancak bu alanda ciddi bir açık olduğunu vurgulayan Bakan, "Sivil Havacılıkta  olması gerekenin çok gerisindeyiz. Uzman sayısının 1000 olması gerekiyor, 300’lerdeyiz. Niye artmıyor? Çünkü cazip bulunmuyor. Eleman bulmakta zorlanıyoruz." dedi.

"BU AYIP BİZE YETER!"

Bakan'ın ikinci eleştirisi ise komisyon toplantısına katılmak üzere Bakanlıktan gelen bürokratların arasında kadınların bulunmaması oldu. Muhalefetin "erkek egemen Bakanlık" sözlerine  şu ifadelerle hak verdi:

"Bu ayıp da bize yeter diyorsunuz... Aslında bayanlar var ama genel müdür seviyesinde... Funda hanım var... Yok mu... Nezakete uymamışlar demek....”

"KANAL İSTANBUL'U SİLİVRİ'YE YAPACAĞIZ DEMEDİK"

Bakan Yıldırım, aynı toplantıda Kanal İstanbul'un kesin güzergahının henüz belli olmadığını  da belirterek "Silivri'ye yapacağız demedik." ifadesini kullandı. Yapımı devam eden üçüncü havalimanının ise 2018 yılının üçüncü çeyreğinde devreye gireceğini açıkladı.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Ulaştırma Bakanı: "Çalıştıracak eleman bulamıyoruz!"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete