TRT`nin son dakika haberi Başkent Ankara'yı karıştırdı

TRT`nin 'Güvenlik Güçleri Cizre'de teröristlerin kontrolündeki bodrum kata girdi. 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi' son dakika haberi ortalığı karıştırdı.
Haber Merkezi | KARŞI GAZETE

Haber sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu. #Cizrede60Leş etiketi saatlerce TT listesinin ilk sırasında kaldı. Etiketin altında aktrollerle diğer sosyal medya kullanıcılaraı arasında geceyarılarına kadar devam eden küfürlü tartışmalar yaşandı. 

Bu arada HDP milltvekili Faysal Sarıyıldız'ın twitter hesabından yaptığı payaşımlar gerginliği daha da tırmandırdı. Sarıyıldız  "Cizre’de TRT Haber’in ‘60 terörist öldürüldü’ şeklinde geçtiği haber hükümetten habersiz servis edildiğine asla ama asla inanmıyoruz." şeklinde bir paylaşımda bulundu.

DAVUTOĞLU'NDAN GÖNDERME

Haberin doğru olmadığı ancak saatler sonra Şırnak Valiliğinin yaptığı duyuruyla ortaya çıktı. Ne var ki gerçek ortaya çıkana kadar ülkede bölgeye yönelik farklı kesimleri duyarlılığı çok daha arttı. Bu arada TRT yönetimi haberi internet sitesinden kaldırdı ama tartışmayı noktalayamadı.

Konu henüz birkaç gün önce bölgeyle ilgili Master Plan açıklaması yapan Başbakan Davutoğlu'nun gündemine de taşındı. Türkiye'ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Çankaya köşkünde  ortak basın açıklaması sırasında Davutoğlu'na TRT'nin gündeme getirdiği 60 ölü haberi soruldu.

Davutoğlu yanlış bilgiler içeren haber gönderme yaparak "Teröre karşı çok ciddi bir mücadele ediliyor.  Resmi olarak bizim tarafından açıklanmamış hiç bir habere itibar etmeyin. Binada çok sayıda yaralı vardı ve orada çok sayıda ölü var gibi bir algı oluşturulmak istendi.  Bu sabah Valiliğimizin yaptığı açıklama referans olmalı. Diğer açıklamalar spekülasyon." dedi.

"ALGI OLUŞTURULMAK İSTENDİ"

Davutoğlu'nun açıklamasında kullandığı "Binada çok sayıda yaralı vardı ve orada çok sayıda ölü var gibi bir algı oluşturulmak istendi." sözleri dikkat çekti. Haberi ilk duyuran TRT olduğuna göre ve TRT de devletin verdiği bilgilerle habercilik yaptığına göre bu algıyı kim oluşturmak istmiş olabilirdi? Babakan bu konuda herhangi bir aydınlatıcı bilgi vermedi. 

Ankara kulislerinde Davutoğlu'nun yapılan haber ve sonrasındaki gelişmelerden fazlasıyla rahtasız olduğu olayın perde arkasının araştırılması emrini verdiği konuşuluyor. TRT'de çıkan haberin Davutoğlu yönetimine karşı 'içeriden bir komplo' olarak algılandığı öne sürülüyor.

Haber Merkezi | KARSIGAZETE.COM.TR
trt

    :

    :

    :

    :

    "TRT`nin son dakika haberi Başkent Ankara'yı karıştırdı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete