Numan Kurtulmuş: "Türkiye için en kötü senaryo..."

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Kurtulmuş, Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacılarla ilgili detaylar verdi.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

*Yaklaşık 200 bin Suriyeli göç halinde. Öncelikli hedefimiz gelebilecek göç dalgasını Türkiye sınırında ağırlamak ve yapılacak yardımları orada yapabilmektir. Olabilecek en kötü senaryo 600 bin kişinin Türkiye’ye gelmesidir.

*Cenevre görüşmelerindeki gelişmeler Bakanlarımız tarafından detaylı olarak aktarılmıştır. Cenevre görüşmeleri başladı ve bitti, umarız tüm barışa irade koyar.

*Terörle mücadele eylem planı dinamik bir süreçtir. Silopi’de terör bitti. İhya ve iyileştirme süreci olacak, şehirlerin yeniden ayağa kaldırılması gerekmektedir.

YEREL YÖNETİMLER

Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yapıldı. Özellikle büyük şehirlerde belediyelerin yetkileri artırıldı. Eğer belediyeler halka hizmet sunmak yerine başka işler yapıyorlarsa, teröre destek vermek için ellerinden geleni yapıyorlarsa bunlara da gerekenler yapılacaktır. Kim teröre destek vermişse de bunların hesabı sorulacaktır.

ŞIRNAK'TA ÖĞRETMENLERİN İSTANBUL'A ÇAĞIRILMASI

Daha önce terör operasyonu için belirlenen bölgelerdeki öğretmenler, sadece İdil’deki değil; Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından İstanbul’a çağrıldı.

Öncelikle şunu ifade edeyim; Suriye’deki her gelişme Türkiye’yi yakından ilgilendirir. Biz Türkiye olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Numan Kurtulmuş: "Türkiye için en kötü senaryo..."" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete