​"Kaybettikleri oyları çalmaya çalışacaklar"

“Oyunuza sahip çıkın” çağrısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şöyle dedi: Herkes oy kullanmalı ve oyuna sahip çıkmalı. İktidar kaybettiği oyu sandıkta çalarak kazanmaya çalışıyor. Çalmak onlarda alışkanlık olmuş.
AKP’nin kaybettiği oyu sandıkta çalarak geri almaya çalışacağını iddia eden Bahçeli, “Çalmak onlarda alışkanlık olmuş” dedi.

Bahçeli, şunları söyledi: “Yüksek Seçim Kurulu (YSK), hükümetin atadığı kişilerle doldu. Seçimler başlar başlamaz Almanya’da iki tane imam sahte oy kullanırken yakalandı. Bu durum seçimlerle ilgili endişeleri daha da artırdı.

20 kişilik bir avukat ekibi oluşturduk. Türkiye genelinde teşkilata seçim güvenliği konusunda uyarılarda bulunmak üzere dolaşıyorlar. Bu konuda örgütleniyoruz. İki şeyi önemsiyoruz. Bir, herkes oy kullanacak. İkincisi kullandığı oya sahip çıkacak.

Seçimler yaklaştıkta sandık güvenliği konusunda kaygılarımız artıyor. İktidar kaybettiği oyu sandıkta çalarak kazanmaya çalışıyor. Çalmak onlarda alışkanlık olmuş…” İktidarın dini siyasete alet ettiğini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir elinde kuran, bir elinde kefen… Söyleyecek bir şeye kalmadığını için din siyasetine sarıldılar. Birilerinin Cumhurbaşkanına dur demesi lazım. Sağlıklı düşünme yetisini kaybetti…”

28 ŞUBAT CEVABI…

Bahçeli, Bilecik mitinginde Davutoğlu’nun kendisine yaptığı 28 şubat eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi: “Zulmün diz boyu olduğunu söylemiş, iktidarda da bizim bulunduğumuzu hayasızca ileri sürmüştür. Merhum Menderes asılırken MHP neredeydi diyen Davutoğlu bir kez daha mayına basmış, ters köşeye yatmıştır. Bilecik’ten Davutoğlu’na çağrıda bulunuyorum: Eğer 28 Şubat sürecinde MHP’nin iktidarda olduğunu ispat etmezsen namertsin.

Eğer 28 Şubat’ta MHP’nin sorumluluk üstlendiğini hemen, çok acil somut delilleriyle ortaya çıkaramazsan siyasi şeref yoksunu olmaktan kurtulamayacaksın. Davutoğlu haberin olsun, yine çuvalladın, yine yaş tahtaya bastın. Cahil misin müfteri mi? Çamur musun münafık mı? Sayın Davutoğlu sen kimsin? Bu desteksiz atışları, bu yalan dolanı sana kimler öğretti? Milliyetçi Hareket’i 28 Şubat’ta iktidarda göstermek en hafif tabirle Türk milletine küfür, maneviyata saplanan zehirli hançerdir. 12 Eylül’ün gölgesinde palazlanan, darbelerin yan ürünü olan Davutoğlu ve zihniyeti değil midir? 28 Şubat’ın beşiğinde sallanan, kundağında pışpışlanan Davutoğlu ve zihniyeti değil midir? Yalancı bir şahıstan Başbakan olur mu?

İKİ YANLIŞTAN DOĞRU ÇIKMAZ

Paralel dediklerinin elinden tutup devlete yerleştiren, sonra da dönüp darbe yapıyorlar, inlerine gireceğiz diyen çürümüş bir anlayıştan bu ülkeye, bu millete hayır gelir mi? Davutoğlu bilesin ki, iki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Ne var ki dört rüşvetçiden Yüce Divan çıkar ve adaletin şamarı kafanıza iner, çok yakında da arka arkaya inecektir.”

8 HAZİRAN’DAN SONRA PİŞMANLIĞA DÜŞMEYİN

Devlet Bahçeli’nin Bilecik mitingindeki konuşmasında öne çıkan ifadeleri şöyle: “Ülkemizi 13 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi yönetmektedir.

Adalet ve Kalkınma Partisi bu süreç içerisinde önemli hizmetlerde bulunmuş olabilir. Ancak geneli değerlendirdiğimizde Türkiye’yi çok tehlikeli olaylarla karşı karşıya bırakmıştır. Toplumsal yapımızda büyük bir tahribat açılmıştır. Bu tahribat yolsuzluk olarak kendisini adlandırmıştır.

Bu yolsuzluk üzerine çok ciddi gidilmelidir. Buna kumpas, montaj v.s. gibi veya bunlar hükümete karşı hazırlanmış bir darbe gibi algılanarak Türkiye’de bir paralel uydurmasıyla bir takım faaliyetlerin üstü örtülmek istenirse bu toplumsal tahribat önemli sosyal yaralar açabilir.

Ve Türkiye’de büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilinir. Sosyal ve ekonomik sorunlarımız vardır. Bunların da çözülmesi gerekmektedir. Hal böyle olunca 7 Haziran seçimlerini önemsemeliyiz. Bu seçimlerde mutlaka sandığa gitmeliyiz.

Oylarımızı, tercihlerimizi gönül rahatlığıyla kullanabilmeliyiz. Ama bu yetmiyor. Sandığa da sahip çıkabilmeliyiz. Verilen oylarımıza sahip olmalıyız. Nitekim bugünlerde bakıyorsunuz. Sandıkların güvenliği açısından önemli bir tartışma başlatılıyor.

Türkiye’de ilk defa Almanya, Avrupa’nın diğer ülkelerinde orada bulunan vatandaşlarımızın Türkiye’ye gelerek gümrük kapılarında verdikleri şimdi yerinde kullanılabilir hale gelmişken iki olay oradaki konsoloslukların denetiminde yapılan bir oylamada hile ortaya koymuştur.

Şimdi Türkiye’de de buna benzer olaylar tartışılıyor, konuşuluyor. Seçim acaba güvenlik içerisinde yapılabilinir mi? Seçimlerde önemli olaylar olabilir mi? Bunar tartışılır hale geliyor. Bunlar bizi sandığa gitmemizde caydırmamalı. Burada bir hassasiyet ortaya koyamadığımız takdirde 8 Haziran’dan sonra büyük bir pişmanlığa düşmemek lazım.”

Kaynak: Hüseyin Özay/Taraf

    :

    :

    :

    :

    "​"Kaybettikleri oyları çalmaya çalışacaklar"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete