Hükümet programında "Basın Özgürlüğü" yok

Davutoğlu'nun geçtiğimiz gün açıkladığı hükümet programında "Basın Özgürlüğü" konusuna hiç yer verilmediği açıkça görüldü.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün dinci terör örgütlerine silah taşıyan 'MİT TIR'ları haberi' nedeniyle tutuklanmalarına tepki gösteren CHP Manisa Milletvekili Mazlum NURLU;

“Basın Özgürlüğü Kırmızı Çizgimdir” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Çarşamba günü TBMM Genel Kurulunda okuduğu 160 sayfalık Hükümet Programında “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ” ifadesine hiç yer verilmediğini belirterek, AKP’nin bu hükümet programı ile ülkede basın özgürlüğünü yok edeceğini açıkça gösterdiğini söyledi.

Mazlum NURLU yaptığı açıklamada; Gazetecilerin tutuklamaları faşizm dönemi uygulamalarıdır. Basını tamamen susturmak isteyen Recep Tayip Erdoğan hesabını soracağız diyerek tehdit etmiş ve talimatla Can Dündar ve Erdem Gül’ü tutuklatmıştır.

AKP Hükümetinin IŞİD terör örgütüne silah gönderdiği haberleri doğru çıkmıştır. Bu gün Suriye’deki iç savaş devam ediyorsa, Türkmenler, Kürtler, Ezidiler, Suriyeliler katlediliyorsa bunun Türkiye’deki sorumluları bellidir.

Bu vebalin altından kalkamayanlar gazetecileri suçlu göstererek aradan sıyrılmaya çalışmaktadırlar.

Fakat takke düşmüş ve kel görünmüştür. Ne yaparlarsa yapsınlar dökülen her kanın vebali boyunlarındadır ifadelerine yer verdi.

Tutuklasalar da, zindanlara da atsalar asıl özgürlük "BU ŞEREF MADALYASI" diyen gazetecilerin yüreğindedir diyen Mazlum Nurlu; CHP olarak bağımsız yargı, basın özgürlüğü ile kişi hak ve özgürlüklerinin korunması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.​

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Hükümet programında "Basın Özgürlüğü" yok" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete