Barış Yarkadaş: Talimatla tutuklandılar

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verilen tutuklama kararı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "MİT TIR'ları" soruşturması kapsamında tutuklandı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, karar sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yarkadaş, özetle şunları söyledi:

DÜNDAR: BİZİM İÇİN ŞEREF MADALYASIDIR

Can Dündar ve Erdem Gül ne yazıkki tutuklandılar. Can Dündar salonun dışındaki arkadaşlarda duysun diye kararı kendi sesiyle duyurdu ve arkadaşlar "tutuklandık" dedi. Can Dündar'ın tutuklanmasından sonra ben salona tekrar girdim. Kendisine ne hissediyorsun diye sorduğumda Can Dündar şunu söyledi: "Bugün benim ve Erdem'in tutuklanması bizim için bir şeref madalyasıdır. Gazeteciliğe devam edeceğiz dedi." Keza gazeteci arkadaşımız Erdem Gül'e de duygularını sordum bir gazeteci ve milletvekili olarak "tutuklandım ama gazeteciliğe devam edeceğim. Dört duvar arasında da olsam gerçekleri yazacağım" dedi.

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ

Bugün burada bir tiyatro oynandı, talimatla gazeteciler tutuklandı. Bu gazetecilerin tutuklanması toplumun gerçekleri öğrenme hakkının gasp edilmesidir. Türkiye, Tayyip Erdoğan ve arkadaşları tarafından bir savaşa, bir maceraya, bir belaya sürükleniyor. Topluma Can Dündar ve Erdem Gül üzerinden mesaj veriliyor. Ve artık bir gerçekte şudur ki dün Ergenekon torbasına sokulanlar, bugün FETÖ torbasına sokulmakta ve tüm muhalifler adeta sindirilmektedirler.


    :

    :

    :

    :

    "Barış Yarkadaş: Talimatla tutuklandılar" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete