İşte DSP yönetiminin Genel Başkan adayı

DSP Parti Meclisi Üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri ve İl Başkanları yaptıkları istişare toplantısında o ismin adaylığını desteleme kararı aldı.
DSP Parti Meclisi Üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri ve İl Başkanları yaptıkları istişare toplantısında 13 Aralık’ta gerçekleşecek Olağanüstü Kurultayda, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı olarak görev yapan Önder Aksakal'ın Genel Başkan adaylığını destekleme kararı aldı.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi başkanlığında Parti Meclisi Üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri ve İl Başkanları yaptıkları istişare toplantısında 13 Aralık’ta gerçekleşecek Olağanüstü Kurultayda, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı olarak görev yapan Önder Aksakal'ın Genel Başkan adaylığını destekleme kararı aldı.

-ÖNDER AKSAKAL KİMDİR?-

 Parti yönetimi tarafından desteklenen Önder Aksakal, ilk ve orta öğrenimini Aydın’da, üniversite eğitimini Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak tamamladı ve iş hayatına atıldı. Mühendislik, İnşaat, Müşavirlik ana faaliyetlerinin yanı sıra Turizm ve Lojistik sektörlerinde de faaliyet gösterdi.


Önder Aksakal

Aksakal, 12 Eylül Döneminin yarattığı şartlar sebebiyle 1998 yılına kadar süren siyasi yasaklılığının sonucunda 1999 Milletvekili Genel Seçimlerinde Demokratik Sol Parti Aydın Milletvekili Adayı olarak partiye katıldı. 2002 Genel Seçimlerinde hem Aydın İl Örgütünü oluşturdu hem de yeniden milletvekili adayı oldu. 2003 yılında Aydın İl Başkanı olarak görevlendirildi.

Bülent Ecevit’in Genel Başkanlığı sürecinde kendisiyle yakın çalışma olanağı buldu. 2004 kurultayında Parti Meclisine seçildi. 2009 yerel seçimlerinin ardından gerçekleşen DSP Olağanüstü Kurultayı sonrasında Masum Türker’in Genel Başkanlığında Demokratik Kitle Örgütleri ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. 2013 yılında ise Örgüt Kurulu Başkanlığına getirildi.

Aksakal halen Demokratik Sol Parti Örgüt Kurulu Başkanı olarak göreve devam ediyor. Aksakal, evli ve 2 çocuk babası.

    :

    :

    :

    :

    "İşte DSP yönetiminin Genel Başkan adayı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete