HDP'lilerin dokunulmazlığı kalkacak mı?

HDP'nin dokunulmazlık resti, MHP'yi ikna etmedi... İşte o ayrıntılar
KARŞI GAZETE | ANKARA


HDP'NİN 'DOKUNULMAZLIK RESTİNE' MHP'DEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin gezisi öncesi HDP'nin teröre destek verdiğine yönelik  yaptığı açıklamalar  ve HDP'nin kapatılması tartışmalarının başlaması üzerine HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'dokunulmazlık' kartını açtı.

HDP'Lİ 80 MİLLETVEKİLİ YARIN BAŞVURU YAPACAK

"Dokunulmazlık mı diyorsunuz? 80 milletvekili arkadaşım ile yarın dokunulmazlıklarımızın kalkması için dilekçe vereceğiz. Siz var mısınız?" sözleriyle yarın TBMM'ye başvuru yapacaklarını açıklayan Demirtaş'ı, MHP samimi bulmadı.

MHP'DEN, HDP'YE TEPKİ: ”VATANDAŞI ALDATIP, KANDIRMAK!"

Meclis'te gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Karşı Gazete muhabirinin dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmasına yönelik sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"KALKSIN DEMEKLE KALKMAZ, YARGI KARAR VERİR"

"Bu yapılan vatandaşı aldatıp, kaldırmaktır. 'Kalksın' deyince dokunulmazlığın kalkması mümkün mü? Dokunulmazlıklar, yargı süreci sonunda kalkar. Bundan önce de bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde talepleri olmuştu... Kalktı mı? Suç işlediği öne sürülen milletvekili varsa, yargı karar verir. TBMM Karma Komisyonu (Anayasa ve Adalet) toplanır ve Meclis karar verir."


CHP'Lİ GÖK: "CUMHURBAŞKANI HİÇ MÜDAHİL OLMAMALIDIR"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Erdoğan'ın HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla  ilgili açıklaması için, "Cumhurbaşkanı'nın Meclis'in iradesine ipotek koymaya hakkı yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında  kendi Anayasal sınırları içinde davranmalıdır" değerlendirmesi yaptı.


"DOKUNULMAZLIKLAR TEHDİT KONUSU OLMAMALI"

CHP'nin dokunulmazlıkların sadece "kürsü" ile sınırlandırılmasını isteğini de hatırlatan Gök,"dokunulmazlıklar bir tehdit konusu olmamalıdır. Cumhurbaşkanı hele hiç bu işe müdahil olmamalıdır!" diye konuştu.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "HDP'lilerin dokunulmazlığı kalkacak mı? " hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete