close

Ankara’da sıcak saatler

Olağanüstü toplanan Meclis'e, HDP'nin 80 milletvekilinin imzasıyla yaptığı "dokunulmazlıklar kaldırılsın" başvurusu da gelecek.
Dün sabah saatlerinde Yargıtay’ın HDP’ye “terörle bağlantı” incelemesi gündeme bomba gibi düşmüş, Çin ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Parti kapatılmasına karşıyım ama…” diye başlayan cümlesiyle HDP’li yöneticilerin dokunulmazlıklarının kaldırılabileceğinin mesajlarını vermişti.

“BEDELİNİ ÖDEYECEKLER”

Erdoğan: “Parlamento gerekli değerlendirmeyi yapmalı, dokunulmazlık zırhından sıyırmalı. Terör örgütüyle iş tutanlar bunun bedelini ödeyecek” demişti.



DEMİRTAŞ REST ÇEKTİ!

Erdoğan’ın açıklamalarından dakikalar sonra partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Erdoğan’ın restine “dokunulmazlık resti” ile karşılık vermiş ve “Partileri halk açar, halk kapatır. ‘Dokunulmazlık’ mı diyorsunuz, 80 milletvekili arkadaşımla birlikte yarın (bugün) dokunulmazlıklarımızın kaldırılması için biz kendimiz dilekçe veriyoruz parlamentoya. Siz var mısınız? Korkmuyorsanız sizin de dokunulmazlıklarınızı hep birlikte kaldıralım” açıklamasını yapmıştı.

TBMM OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Tüm bu tartışmaların ışığında TBMM bugün olağanüstü toplanıyor. Toplantıda hükümet, milletvekillerini terörle mücadele ve devam eden operasyonlar konusunda bilgilendirecek. CHP’nin önerisiyle son günlerde artan terör olaylarına ilişkin olağanüstü toplanan Meclis’te HDP’nin de “dokunulmazlıklar kaldırılsın” başvurusu yapması bekleniyor.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Ankara’da sıcak saatler" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete