Haluk Koç'tan AKP ile görüşme sonrası flaş açıklamalar!

CHP - AKP koalisyon görüşmesi sonrası CHP heyeti adına Haluk Koç açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, AKP heyeti ile ikincisi yapılan koalisyon görüşmelerinde temel özgürlükler, anayasa, yargı, siyasi partiler-seçim kanunu başlıklarının masada olduğunu belirterek, “Mutabık olunan konular var, ortaklaşılmayan noktalar var. Bu çerçevede bize verilen görev kapsamı içinde görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.

AKP ile heyetler arasındaki koalisyon görüşmelerinin ikinci turu da Ankara Palas Devlet Konukevi’nde yapıldı. Görüşmenin ardından CHP heyeti adına basına açıklama yapan Koç, farklı geleneklerden gelen, farklı görüşlere sahip iki temel siyasi partinin bütün konuları çekinmeden, açıkça masada konuştuğunu söyledi. Bugünkü toplantıda da belirlenen müzakere başlıklarının altındaki bütün alt maddelerin çok samimi bir şekilde tartışıldığını ifade eden Koç, şöyle devam etti:

-ÜÇ GÖRÜŞME DAHA PLANLANIYOR-

“Uzlaşılan, uzlaşılmayan noktalar, tartışmaların derinleştiği hususlar oldu. Türkiye’nin bugün ihtiyacı olan noktaları da düşünerek görüşmelerimizi sürdüreceğiz.

Perşembe Günü (30 Temmuz) başka konu başlıklarında bu süreç devam edecek. İlk başta açıkladığımız gibi Pazartesi Günü (3 Ağustos) bütün başlıklar ele alınmış olacak. Daha sonra Sayın Genel Başkanlara bütün bu çalışmaların sonuçları birer rapor şeklinde sunulacak.”

-MUTABIK OLUNAN NOKTALAR DA VAR OLUNMAYAN DA-

Koç, gazetecilerin bugünkü toplantıda hangi başlıkların ele alındığını sorması üzerine, “Temel özgürlükler, anayasa, yargı sistemi, hukuk düzeni. Bu çerçevede, akla gelecek her konu, çok net bir şekilde masaya getirildi. Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, bütün bunlarla ilgili alt başlıklarda yer alabilecek tüm hususlar değerlendirildi. Her iki taraf görüşlerini sundu. Mutabık olunan noktalar var, çok doğaldır ortaklaşılmayan noktalar var. Bu çerçevede bize verilen görev kapsamı içinde görüşmelerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bu kapsamda 3 toplantının daha planlandığını kaydeden Koç, toplantılar için hazırlık dönemi gerektiğinden bu görüşmelerin gün aşırı yapılacağını belirtti.

-“BUNU BİR ‘KOALİSYONMETRE’ ŞEKLİNDE ÖLÇMEMEMİZ LAZIM”-

Koç, “Görüşmeleri okuduğunuzda, hangi noktaya geldiniz?” sorusuna da, “Bunu bir ‘koalisyonmetre’ şeklinde ölçmememiz lazım. Biz şu anda Türkiye’nin ihtiyacı olan bir hükümet kurabilir miyiz noktasında, partimizin bize verdiği yetki çerçevesinde, seçim bildirgemiz, 7 Haziran’a kadar söylediklerimiz, bundan sonra olmasını arzu ettiklerimiz, bu çerçeve içerisinde AKP’nin benzer konudaki görüşleri de karşı tarafta olmak üzere, mutabık kalınabilecek, kalınmayacak tüm hususlar bir envantere dökülerek çalışmalar sürdürülüyor” yanıtını verdi.

    :

    :

    :

    :

    "Haluk Koç'tan AKP ile görüşme sonrası flaş açıklamalar!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete