"HDP barajı aşarsa MHP kârlı çıkar"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 7 Haziran seçimleri ile ilgili tahminlerde bulundu. İktidarı hedeflediklerini söyleyen Yalçın, "HDP barajı geçerse zararı AKP'ye olur" dedi.
KRT TV'den Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtlayan Semih Yalçın, AKP'nin iktidardan her geçen gün uzaklaştığını söyledi ve şu tahminlerde bulundu:

"HDP barajı geçmese de Ak Parti iktidardan her geçen gün uzaklaşıyor. HDP barajı geçerse zararı Ak Parti'ye olur ve hatta zararı CHP'ye olur. Çünkü HDP, Ak Parti ve CHP'den oy alacak."

Bu sözlere Cilara, "O zaman buradan en kârlı çıkan MHP olacak" dedi ve Yalçın'dan 'evet' yanıtını aldı. Yalçın daha sonra, "Ak Parti'deki Kürt kökenli vatandaşlarımızdan oy kaybı olacak, CHP'nin marjinalleri ve radikalleri de HDP'ye kayacak, nitekim Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş'a kaymıştı oylar" diye konuştu.

Semih Yalçın HDP'nin MHP'ye iktidar yolu açacağı söylemine ise karşı çıktı, "MHP her hal ve şartta iktidarı hedeflemiştir. İster HDP barajı geçsin, ister geçmesin. Ak Parti düşecekki ben oraya geçeceğim, CHP oraya ulaşamayacakki ben oraya ulaşacağım. MHP'nin iktidarı elde etmesi HDP'ye bağlı bir durum değil. Ancak Ak Parti'nin düşmesi ve CHP'nin yerinde sayması gerektiğini kabul ediyoruz. Bizim Ak Parti içinde daha önce kaybettiğimiz oyumuz var onlara talibiz, onların bir kısmını 30 Mart'ta yerel seçimlerde aldık fakat yeterli değil."

    :

    :

    :

    :

    ""HDP barajı aşarsa MHP kârlı çıkar"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete