CHP Milletvekili Muharrem İnce'den olağanüstü kurultay çağrısı

Mustafa Balbay ve Umut Oran'dan sonra Muharrem İnce'den de beklenen açıklama geldi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Yarından itibaren olağanüstü kurultay için imza toplanmaya başlanacağına açıklayan İnce, "imzalar toplanacak ama doğrusu imzaya hiç  gerek olmadan Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultay çağrısını kendisinin yapması." dedi.

"CHP'DE ADAY OLUNMAZ, ADAY GÖSTERİLİR..."

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, bazı il başkanları ve milletvekilleri ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Partisinin seçimden başarıyla çıkamadığını vurgulayan İnce, yarından itibaren olağanüstü kurultay için imza toplanmaya başlanacağını açıkladı.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY SÜRECİ YARIN BAŞLIYOR...

15 günlük süre içinde imzaların toplanması gerektiğini hatırlatan İnce, Kılıçdaroğlu'nun olağan kurultayı beklemeden, olağanüstü kurultay çağrısı yapmasının daha doğru olduğunu ve bu çağrının yapılması halinde imza toplamayı bırakacaklarını da açıkladı.

Genel Başkan adaylığı konusundaki soruları da yanıtlayan İnce, şöyle konuştu:

"CHP kurultaylarında aday olunmaz, aday gösterilir. Gerekli imza sayısını bulan kişi aday olur, delege arkadaşlarım bunu takdir ederse, onlar bu şansı verirlerse adaylık o zamanki iş. Öncelik kurultayın toplanmasıdır. Benden başka adı geçen arkadaşlar da var. Onlara da haksızlık etmek istemem."

"DERDİMİZ KILIÇDAROĞLU'NU TARTIŞMAK DEĞİL"

Amaçlarının Kılıçdaroğlu'nu tartışmak değil, çözüm üretmek olduğunu da belirten İnce,
"Derdimiz genel başkanımızı tartışmak değil,  derdimiz çözüm üretmek... " diye konuştu, devam eden delege seçimlerini şu sözlerle eleştirdi:

"MASA BAŞINDA DELEGE YAZILIYOR"

"Masa başında, sandık koymadan delege yazıyorlar. İsterse Sayın Genel Başkan'a nerede olduğunu da söyleyebilirim. 1 Kasım'da seçim var seçimden 15 gün önce Hakkari'de il kongresi yapılıyor...  Hangi telaş seçimden 15 gün önce il kongresine taşıyorsunuz? Seçime 21 gün kala Karaman'da il kongresi yapıyorsunuz bu telaş ne? Anahtar teslimi, paket delege oluşturuluyor, seçmeni ikna etmek önemlidir delegeyi değil...  

Bu delegeler sayın Genel Başkanımızı seçmişlerdir, iki kez seçmiştir, olağan ve olağanüstü kurultayda seçmiştir, ne oldu da kendinizi seçen delegeden korkar hale geldiniz?  Ben yeni seçilenden de korkmuyorum. Onlara itirazım yok ama bu telaş neden? Mahalle delegelerini neden masa başında yazıyorsunuz 740 oy aldığınız delegeye neden güvenmiyorsunuz? Seçmeni değiştiremiyorum bari delegeyi değiştirelim mı deniliyor?".

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP Milletvekili Muharrem İnce'den olağanüstü kurultay çağrısı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete