Topbaş, tarikata 28 milyon liraya 65 tuvalet yaptırıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı tuvalet ihalesini, Nakşibendi Tarikatı’na bağlı Kemal Efendi Vakfı’nın Başkanı Mehmet Akif Hut kazandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy’deki Rıhtım Meydanı bölgesinde halk ve esnafın tepkiyle yaklaştığı bir tuvalet inşaatı başlattı.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre, ilk adımı Kadıköy’de başlayan tuvaletlerin tamamı 65 adet olacak. Mayıs ayında İBB’nin açtığı ihaleye tek başına giren Erak Dizayn Proje Geliştirme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 27 milyon 998 bin 700 TL ile ihaleyi aldı. Şirketin sahibi olan Mehmet Akif Hut, Nakşibendi Tarikatı’na bağlı olan Kemal Efendi Vakfı Genel Başkanı olarak görev yapıyor.

10 MESCİT DE YAPILACAK

“35 Adet Modüler Tuvalet Kabini (Tip 1), 30 Adet Modüler Tuvalet Kabini (Tip 2) 10 Adet Modüler Mescit Kabini” alım işi olarak gösterilen ihaleyi mayıs ayında alan şirket ilk olarak Kadıköy Meydanı’nda işe başladı. Tuvalet ve mescitlerin nerelere konumlandırılacağı ise “Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü’nün İstanbul sınırları içerisindeki göstereceği mahaller” olarak belirtildi. Kadıköy’de planlanan tuvalet inşaatı iki modülden oluşuyor. Geri kalan 63 modülün hangi meydanlara yerleştirileceği yakın zamanda alınacak kararla belli olacak.

Kadıköy Meydanı’nda 200 metre arayla iki tuvalet olacak…

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, projenin iptal edildiğini belirtti. Nuhoğlu, İBB’ye projeyle ilgili sorular sorulduğunda ise İBB’nin durumdan haberdar olmadığını ve kararı kimin verdiğinin bilinmediğini savunduklarını belirtti. Kadıköy’de İBB’nin sorumluluk alanına giren konumda başlayan inşaatın yalnızca 200 metre ilerisinde ise oldukça geniş kapasiteli ve modern bir başka kamuya açık tuvalet bulunuyor.

DAHA ÖNCEKİ İHALEYİ BAŞKASI ALDI, O YAPTI

İBB’nin 2013 yılında açtığı 40 adet tuvalet yapımı ihalesini ANG Dış Ticaret, ERB Yapı Sanayi, Hassa İnşaat almasına rağmen bu tuvaletleri Hut’un sahibi olduğu şirket yaptı.

Bugüne kadar 13 meydana yerleştirildi:

Yenikapı Şehir Parkı
Gülhane Parkı
Zincirlikuyu Metrobüs Durağı
Maltepe Şehir Parkı
Yeşilköy Sahil
Hidiv Kasrı
Balat Parkı
Kazlıçeşme
Avcılar Parkı
Kaynarca Parkı
Küçük Çamlıca Parkı
Topkapı 1453 Parkı
Aytekin Kotil Parkı

Kaynak: Bora Erdin / sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Topbaş, tarikata 28 milyon liraya 65 tuvalet yaptırıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete