Hasan Cemal'in 'Kürdistan Günlükleri'ne yasak!

Gazeteci-yazar HasanCemal'in 'Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri' isimli kitabı PKK'li tutukların bulunduğu cezaevinde yasaklandı.
Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki PKK'lı tutuklular, cezaevi idaresinin keyfi biçimde Hasan Cemal'in ‘Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri’ isimli kitabının kendilerine verilmediği belirttiler.

KEYFİ BİÇİMDE VERİLMİYOR

Konuya ilişkin bir mektup yazan PKK'li tutuklular, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan siyasi tutuklulara gelen kitapların cezaevi idaresi tarafından keyfi biçimde kendilerine verilmediğini belirttiler.

TOPLATMA KARARI YOK

Yasal, hakkında toplatma kararı verilmemiş yayınların ve kitapların idare tarafından ‘yasak’ denilerek kendilerine ulaştırılmadığını belirten PKK'li tutuklular, kitapların verilmemesine ilişkin idarenin yaptığı açıklamada “Her ne kadar toplatma kararı olmasa da verilmeyecektir” ifadelerine yer verildiğini dile getirdiler.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Cemal'in kitabına getirilen bu keyfi yasak, İç Güvenlik paketinin yasalaşması durumunda ülkede oluşabilecek tehdidi bir kere daha gözler önüne serdi.
 

    :

    :

    :

    :

    "Hasan Cemal'in 'Kürdistan Günlükleri'ne yasak!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete