close

Erdoğan, Gökçek'e 'atış serbest' dedi

Siyasetin gündemine bomba gibi düşen Arınç-Gökçek kavgasının perde arkasında yine Erdoğan'ın onayı mı var? Ankara kulisleri bu iddiayla çalkalanıyor...
Başta Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında başlayan tartışma, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek- Bülent Arınç arasında kavgaya dönüştü. Arınç'ın açıklamalarından sonra dün gece "açık mektup" yayınlayan Melih Gökçek, bu mektubu yayınlamadan önce Saray'dan onay aldığı ortaya çıktı.

RotaHaber’den Umut Yavuz’un haberine göre Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçekarasındaki kavga Ankara kulislerini karıştırdı.

Hatırlanacağı üzere tartışma Bülent Arınç'ın, Erdoğan'ın çözüm sürecindeki "izleme heyeti" ile ilgili olumsuz açıklamalarına tepki göstermesi üzerine başlamıştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açık bir şekilde ”Bundan hoşlanmadım, hoşuma gitmedi, soğuk veya sıcak karşıladım” beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Sorumluluk hükümetin üstündedir, bunları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz adına değil ama kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz” sözleriyle Erdoğan'ı hedef almıştı.

Erdoğan da bu tepkiye "Ben konu mankeni değilim" diyerek yanıt vermiş ve açıklamadan rahatsız olduğunu beyan etmişti.

Ancak Erdoğan'ınkinden daha sert bir tepki dün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten geldi. Her zamanki sert üslubuyla tweet’ler atan Gökçek, özetle Bülent Arınç'ı "paralelci" ilan etti.

Bülent Arınç da bunun altında kalmayarak Çankaya'daki Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarında Gökçek'e "terbiyesiz, haysiyetsiz, havlıyor" gibi tabirler içeren zehir zemberek bir cevap verdi.

"MELİH GÖKÇEK TETİKÇİDİR"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek’in ‘bir yerlere yaranmaya çalıştığını’ söyledi. Gökçek’i ‘tetikçi’ olmakla suçladı. Arınç, “Ahmet Hakan, benimle ilgili ailemle ilgili olarak bir yazıyı yazmış, onu kendisine delil olarak kabul ediyor. Şunu buradan söyleyeyim: Ben Ahmet Hakan Bey’i Sayın Gökçek’ten çok daha öncesinden beri tanıyorum. Kanal 7’den beri de kader arkadaşlığımız vardır. Son geldiği noktayı çok eleştirmiş bir insanım. Karşı karşıya gelmemeye de çok gayret eden bir insanım. Ama biliyorum ki Sayın Hakan, Gökçek’ten çok daha haysiyetlidir, namusludur. O gazetecilik yapıyor. Bunun yaptığıysa tetikçiliktir.” diye konuştu.

"KULAKLARIM ÇOK İYİ DUYAR"

 “Ben bu cumartesi ve pazar konuşmalarımdan sonra benim aleyhimde yazı yazacak benim aleyhimde konuşacak herkesi biliyorum. Bunların çetelesi elimizde var. Hatta size gizli bir mektupla bunu veririm, 7 Haziran’dan sonra açmanız kaydıyla. Biz kimin nerede havlayacağını, kimin neler yazacağını, kimin bizi itibarsız hale getirmek için hangi işlerin içinde olacağını biliriz. Medyanın içinden de siyasetin içinden de AK Parti’nin içinden de dışından da kimlerin cumartesi pazar konuşmalarını bir şekilde itibarsız kılmak ve bizi mahkum etmek için el ele nasıl çalışacağını çok iyi biliriz. Bunu kişisel olarak yaptığını düşünüyorum, 8’inden sonra hesabını sorarım. Ama birileri arkadan kuklacılık yaparak bunu kullanmak istemişse benim kulaklarım iyi duyar, onları da teşhir ederim. Onlar da şimdiden korkmaya başlasınlar. Bana bunu saldırtan kişi veya kişileri, 8’inden sonra Allah’ın izniyle ortaya çıkarırım. Ama yüzde 99 kendi inisiyatifiyle bunu birilerine yaranmak duygusuyla yaptığını düşünüyorum.

Bu sözlerle Erdoğan ile Arınç arasında başlayan tartışma Arınç-Gökçek düellosuna dönüştü.

GÖKÇEK ERDOĞAN'DAN ONAY ALDI!

Ancak bu noktada Ankara kulislerinde konuşulan en bomba bilgi, Gökçek'in, Arınç'ın bu sert açıklaması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak sert bir açıklama ile Arınç’ın “ağzının payını vereceğini” belirtmesi ve bu cevap için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay alması oldu.

SARAY ATIŞ SERBEST DEDİ

Ankara kulislerini çalkalayan bilgiye göre Gökçek, Arınç’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası çok öfkelendi ancak kavgayı devam ettirip ettirmemek konusunda tereddütte düşünce çareyi Erdoğan’ı arayarak vereceği cevaba onay almakta buldu. Gökçek, Saray’dan “atış serbest” onayı alınca dün geceyi daha da sallayan “Mektubu” yayınladı.

 Gökçek, Arınç’a hitaben yazdığı iki sayfalık açık mektupta Arınç’ı “paralelden talimat almakla” itham etti ve dava açacağını açıkladı. Gökçek, “partimin prensipleri gereği konuyla ilgili bir daha konuşmayacağım” diyerek son sözünü söyledi.

Ankara kulislerinde konuşulan şey ise Gökçek’in bu metnin içeriğiyle ilgili de Saray’dan “onay aldığı” yönündeydi.

Kaynak: Umut Yavuz / www.rotahaber.com

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan, Gökçek'e 'atış serbest' dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete