Bakan Işık'tan cemaat itirafı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Bu kadar ihanet içerisinde olacağını hesap edemememiz bir hatadır."
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım’ın paralel yapıyla ilgili olarak sözlerine, “Yani, ‘11 yıl çalıştık yeter’ dediniz” diyerek tepki göstermesi üzerine, “Evet, bu da bizim hatamızdır. Bu bizim hatamızdır. Bunu biz söylüyoruz. AK Parti’nin bu süreçte paralel yapının bu kadar ihanet içerisinde olacağını hesap edememesi bir hatadır” diyerek karşılık verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in başkanlığında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesini görüşmek üzere toplandı. Toplantının sonunda Bakan Işık, milletvekillerinden gelen soruları cevaplandırdı.

Bakan Işık, TÜBİTAK’ı yapısal olarak gözden geçirme ihtiyaçları olduğunu ve bunu yaptıklarını söyleyerek, “Geleceğin teknolojilerinde TÜBİTAK’ın daha fazla çalışama yapmasını istiyoruz. AK Parti’nin ayrımcılık yaptığı konusunda ben bu görüşe kesinlikle katılmıyorum. Bu noktada paralel yapıyla mücadele konusunda birkaç cümle etmem lazım. Bakanlık görevini aldığım ilk gün bir kelime kullandım, ‘amiri yerine, abisinden talimat alan hiç kimseyle çalışamayacağım.’ Devlette bir kişi iki yerden talimat alamaz” dedi.

Bu sözleri üzerine HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, “Yani, ‘11 yıl çalıştık yeter’ dediniz” diyerek tepki gösterdi. Bakan Işık, Yıldırım’a şu cevabı verdi:

“Evet, bu da bizim hatamızdır. Bu bizim hatamızdır. Bunu biz söylüyoruz. AK Parti’nin bu süreçte paralel yapının bu kadar ihanet içerisinde olacağını hesap edememesi bir hatadır. Paralel yapıyla etkin şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye, bu paralel yapı kanserinden temizlenecek. Bunu yaparken de kimsenin haksızlığa uğramaması için de maksimum dikkati gösteriyoruz. Ben burada arkadaşlara da gerekli talimatı verdim. Devlet hiyerarşisi içerisinde başkasından, abisinden talimat alan kim olursa bunu tutmayacağız. Tutmuyoruz da.”

    :

    :

    :

    :

    "Bakan Işık'tan cemaat itirafı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete