Atamalara doymamış

Oy için elektrik kesintisi tehdidinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız’ın göreve geldiği günden bu güne kadar mevcut bakanlık personeli kadar personel alımı yaptığı ortaya çıktı.
Seçimlerin yenilenmesi durumunda partisinden HDP’ye giden “emanet oyların” geri döneceğini iddia ederken, “Üç gün elektriksiz kaldıklarında doğru değerlendireceklerine inanıyorum” tehdidiyle tartışma yaratan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın ‘atamalarda’ kendisinden önceki döneme fark attığı ortaya çıktı. Yıldız’ın göreve geldiği 2009 yılında bakanlık merkez teşkilatında 718 kişi çalışırken, bu sayı 2014 yılında iki katı bir artışla bin 511’e yükseldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Enerji Bakanlığı’ndaki atamaları bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Taner Yıldız’ın soru önergesine verdiği yanıta göre, bakanlık merkez teşkilatında 2002 yılında 588 kişi çalışırken, sonraki yıllarda personel sayısında sınırlı değişiklikler görüldü. Ancak Yıldız’ın göreve başladığı 2009 yılından itibaren personel sayısı hızla arttı. 2009 yılında 718 olan sayı 2010’da 728’e, 2011’de bin 63’e, 2012’de bin 421’e, 2013’te bin 472’ye ve 2014 yılında bin 511’e yükseldi.

ORAYI KARIŞTIRMA!

Sezgin Tanrukulu önergesinde, bakanlığa bağlı istisnai kadrolara ve üst düzey kadrolara yapılan atamalar, bunların bakan, milletvekili ya da AKP üst düzey yöneticileriyle akrabalık bağı bulunup bulunmadığına ilişkin sorulara da yer verdi. Bu soruları görmezden gelerek yanıtsız bırakan Bakan Yıldız, “Bakanlığımız tarafından yapılan işlemler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir” demekle yetindi.

Kaynak: Sebahat Karakoyun | BirGün

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Atamalara doymamış" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete