CHP: Bu hükümet yok hükmündedir

Altay, "Prematüre bir hükümeti nasıl görevde tutacağız, ne bekleyeceğiz o hükümetten, iş yapma yetkileri yok” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, erken seçim kararı alınması halinde seçim hükümetiyle seçime gidilmesi gerektiğini belirterek, “Bu hükümet yok hükmündedir, düşmüştür, istifasını vermiş, istifası kabul edilmiş bir hükümetle zaten iki ay görevde kalmış şimdi bir üç ay daha düşmüş, düşük bir hükümeti, prematüre bir hükümeti nasıl görevde tutacağız, ne bekleyeceğiz o hükümetten, iş yapma yetkileri yok” dedi.,

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazartesi yapacağı görüşme öncesinde Altay, TBMM’de basın mensuplarının koalisyon ve erken seçime ilişkin sorularını yanıtladı.

-“SARAY MUHAFIZLARI DA BU SÜRECİ SABOTE ETMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR”-

Altay, “Koalisyon süreci uzun zamandır çeşitli engellemelere ve saray kaynaklı gecikmelere rağmen devam eden bir süreç. Şimdi Saray’daki kimi bürokratlar, teknokratlar, siyasetçiler ya da hepsine birden Saray muhafızları dersek Saray muhafızları da bu süreci sabote etmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

-“SAYIN DAVUTOĞLU’NUN SORUNU ÜZERİNDEKİ VESAYETTİR”-

Devam eden bir süreç olduğuna işaret eden Altay, şöyle devam etti:

“Liderler pazartesi günü görüştüklerinde alt ekibin hazırladığı raporlar çerçevesinde bir noktaya gelebilirler mi, mümkündür ama sorun bence şurada, ben Sayın Davutoğlu’nun aslında bir hükümet kurma arzusu içinde olduğuna inanlardanım, niyet okumuş olmayım ama Sayın Davutoğlu’nun sorunu üzerindeki vesayettir, Sayın Davutoğlu pazartesi günü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurultayından seçilmiş bir genel başkan olup olmadığının da bence sınavını verecek.
Türkiye’nin hükümetine kavuşması noktasında fedakarlık içinde olacağımızı, işbirliği ruhu içinde olacağımızı başından beri teyit ettik, bu tavrımız halen sürüyor. Ama siyaset bu olmazsa da dünyanın sonu değil, Türkiye bir seçime de gidiyor olabilir.”

-“ PREMATÜRE BİR HÜKÜMETİ NASIL GÖREVDE TUTACAĞIZ”-

Erken seçim olması halinde nasıl bir hükümet ile seçime gidileceğine yönelik soruya Altay, “Olmazsa seçim hükümetiyle seçime gidilmeli, bu hükümet yok hükmündedir, düşmüştür, istifasını vermiş, istifası kabul edilmiş bir hükümetle zaten iki ay görevde kalmış şimdi bir üç ay daha düşmüş, düşük bir hükümeti, prematüre bir hükümeti nasıl görevde tutacağız, ne bekleyeceğiz o hükümetten, iş yapma yetkileri yok. Doğrusu bir seçim hükümetiyle Türkiye’nin seçime taşınmasıdır ama erken seçim Türkiye için iyi midir, değildir” yanıtını verdi.

Erken seçimin tarihi konusundaki soruya da Altay, “Nisan hiç olmaz, olacaksa bu Kasım da olur” dedi.
“Burhan Kuzu’nun bir açıklaması var, geçici seçim hükümetine Cumhurbaşkanının yeşil ışık yaktığı ancak görevi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na vereceği yönünde, ne diyorsunuz?” sorusuna da Altay, “O çok hukuksuz sayılmaz belki o etik olmaz. Ama etik olan madem adı üstünde seçim hükümeti daha makul bütün partilerin kabul edebileceği üzerinde uzlaşabileceği bir başbakan ile Türkiye rahat bir seçim yapar. Ama erken seçim Türkiye’nin hayrına değil” dedi.

-“MUKAYESE EDİLMEZ”-

“HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Öcalan için Mandela örneğini önerdi, ne diyorsunuz?” sorusuna da Altay, “Mukayese edilmez. Biz PKK’yı terör örgütü olarak nitelendiriyoruz, ancak bununla beraber Türkiye’nin bir ciddi Kürt sorunu olduğunu ve bu sorunun TBMM çatısı altında çözülmesi gerektiğinin altını çizdik” dedi.

Kaynak: Anka

    :

    :

    :

    :

    "CHP: Bu hükümet yok hükmündedir" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete